Bu Kurs Herşeyi Çözecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenle kapsamında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş poşetlerinin tüm satış noktalarından ücretli olarak alınacak olması üzerine

  • 1293
Bu Kurs Herşeyi Çözecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenle kapsamında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş poşetlerinin tüm satış noktalarından ücretli olarak alınacak olması üzerine, Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda file örme kursuaçıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenle kapsamında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş poşetleri tüm satış noktalarından ücretli olarak alınacak. Hal böyle olunca Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu da file örme kursu açtı. File örme kursunun açıldığını duyuran Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ender Suat Tok, kursun cumartesi günleri olacağını ifade etti.

Hem vatandaşların alışveriş torbalarını kendi elleriyle yapmalarını sağlamak hem de geri dönüşüm kampanyasına destek olmak amacıyla file örme kursu açtıklarını belirten Tok, “Naylon poşetler marketlerde ve mağazalarda 1 Ocak 2018 itibari ile artık ücretli olarak vatandaşlarımıza verilecek.Dolayısı ile bizde Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak file örme kursu açtık.Büyük ihtimalle insanlar alışverişe çıktıkları zaman bu poşetleri kendileri ücret vermek yerine çantalarına veya evdeki buldukları poşetleri getirip mağazadan eşyalarını alacak.Biz de onlara kurs açarak en azından kendi alışveriş torbasını ve filesini yapmasını öğretelim dedik. Dolayısı ile vatandaş evden çıktığı zaman arabasına koysun.Alışveriş sonrasında kendi üretmiş olduğu bez torbayı veya fileye meyvesini sebzesini koyarak onunla berabergeri dönüşümü sağlamış olacağız.Bizim bir diğer amacımız, naylon poşetler doğaya ve çevreye zarar veriyor dolayısı ile çevre bakanlığımızın çıkarmış olduğu bu yönetmelik kapsamında,Fethiye Halk Eğitim Merkezi olarak biraz da olsa bizde destek vermek için bu kursu duyurduk” dedi.

File örme kursuna katılmak isteyen vatandaşların kursa nasıl müracaat edeceklerini de anlatan Tok, “Cumartesi günleri kurs alımı gerçekleşecek.Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu internet sayfasına Fethiyeliler girdikleri zaman orada kurs kayıt ekranını görecekler. Kurs kayıt ekranından, file ve torba diye alışveriş torbası farklı farklı kurs görecekler.Oraya kayıtları yaptıkları taktirde, kurs açacağımız zaman kendilerine mesaj atacağız. Kaç metre karelik fileye ne istiyorsak oradan belirtikten sonra o kişiler gelecek. 1 gün içerisinde kendileri atölyelerimizde alışveriş torbalarını yapacaklar” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme