Bölgede Kurt Saldırıları Devam Ediyor

Geçtiğimiz haftalarda Seydikemer'e bağlı Bayır, Dereköy, Güneşli ve Arsa mahallelerinde küçükbaş hayvan sürülerini kurt saldırıldığı belirtilmişti. Kurban Bayramı'nın ikinci günü aynı olay bu kez yine Seydikemer'e bağlı Bağlıağaç Mahallesi Alagöz Mevkii'nde yaşandığı bildirildi.

  • 3784
Bölgede Kurt Saldırıları Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bağlıağaç Mahallesi Alagöz Mevkii’nde Halil Civan ve Rasim Gürbüz’ün sürülerine, Kurban Bayramı’nın ikinci günü gece saatlerinde saldıran kurt yakalanamadı. Çevredeki bazı şahısların kurdu gördüğü ve boynunda elektronik tasma olduğu yönünde bilgiler elde edildi. Sürülerine kurt saldıran vatandaşlar ile çevre sakinleri, aynı olayın yaşanmaması için yetkililerden yardım bekliyorlar. Saldırılarda bir koyun ve dört keçi telef olurken, üç keçinin de yalandığı öğrenildi.

 

Sürü sahiplerinden Halil Civan yaptığı açıklamada, “Bağlıağaç Mahallesi Alagöz Mevkii’ne yazlık olarak geldik. Burada bahçem ve keçilerim var. Tanımadığımız bir hayvan tarafından keçilerimize saldırıldı. Dört hayvan telef oldu, üçü yaralandı. Civarda da aynı saldırı yaşandı. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

 

Mağdur olan diğer sürü sahibi Rasim Gürbüz, “Burada kendimin ve çocuklarımın kurbanlıklarına bakıyordum. Geçe saatlerinde dış tarafta bağlı olan koyunumun kaçmasına neden olmuş ve az ileride yakalamış. Vaşak ya da kurt saldırısı olabileceğini söylüyorlar” diye konuştu.

 

Çevre sakinlerinden Abdullah Civan, “Hem kurban hem de sağım için beslenen hayvanlar bu saldırıda zarar gördü. Bu konuda yetkililerden hem bilgi almak istiyoruz hem de destek istiyoruz. Yıllardan bu yana yayla için buraya geliyoruz, ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Diğer üreticilerin ve köylülerin mağdur olamaması için Tarım ve Ormancılık İlçe Müdürlüğü’nden bilgi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme