BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMLERİ FTSO'DA VERİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen zorunlu Bilirkişilik Temel Eğitimi 9-10-11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

  • 850
BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMLERİ FTSO'DA VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Likya Salonu’nda düzenlenen ve 4 gün süren eğitimi Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos ve Avukat-Arabulucu Pelin Müzehher İler verdi. Bilirkişilik Temel Eğitimi kapsamında katılımcılar, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 saatlik eğitim aldı.

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu’nun 6’ncı maddesi ile Yönetmeliğin 33’üncü maddesi gereğince Bakanlık Makamının oluru ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne Muğla il ve ilçelerinde 3 yıl süre ile bilirkişilik temel eğitim izni verilmesi kapsamında düzenlenen eğitimler, TOBB ile TOBB ETÜ arasında yapılan işbirliğine istinaden TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülüyor. Teorik ve Uygulama olarak iki aşamalı olarak verilen eğitim; teorik alanda; yargılama hukukunun genel ilkeleri, bilirkişilik mevzuat hükümleri, bilirkişinin taşıması gereken nitelikler, bilirkişinin yetkileri ve yükümlülükleri, bilirkişinin uyması gereken temel ve etik ilkeler, ispat faaliyeti ve bilirkişi incelemesinin usul ve esasları, teknik konu-hukuki konu ayrımına ilişkin usul ve esaslar ile rapor yazım usul ve tekniğini kapsıyor.

Uygulama aşaması ise UYAP Bilirkişi Bilgi Sisteminin kullanılması, katılımcıların bireysel veya heyet hâlinde sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliştirmelerini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme ile uygulama gözetimi faaliyetlerini içeriyor.

 

 

Bakmadan Geçme