BİLİRKİŞİLER EĞİTİM SERTİFİKALARINI ALDILAR

FTSO ev sahipliğinde düzenlenen zorunlu Bilirkişilik Temel Eğitimi'ne katılanlara sertifikaları FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından verildi.

  • 769
BİLİRKİŞİLER EĞİTİM SERTİFİKALARINI ALDILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde, 9-10-11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Sürekli Eğitim Merkezi'nin zorunlu Bilirkişilik Temel Eğitimi'ne katılanlara sertifikaları FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından verildi.

 

FTSO Likya Salonu’nda 24 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen sertifika törenine FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra da katıldı. Törende konuşan Osman Çıralı, Bilirkişilik kurumunun önemine dikkat çekerek “Bilirkişiler yargı karar organlarını doğrudan etkileyen ve yargının haklının yanında olmasını sağlayan terazinin en önemli unsurlarından birisi. Odamızın ev sahipliğindeki 4 günlük eğitimi tamamlayarak bu konuda yetkin olduklarını kanıtlayan siz değerli Bilirkişilerin, üzerine düşen sorumluluğu tam anlamıyla alarak yerine getireceğine yürekten inanıyor ve belge almaya hak kazanan tüm katılımcıları tekrar kutluyorum” diye konuştu.

Bilirkişilik Temel Eğitimi kapsamında katılımcılar, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 saatlik eğitim aldı. 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu’nun 6’ncı maddesi ile Yönetmeliğin 33’üncü maddesi gereğince Bakanlık Makamının oluru ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne Muğla il ve ilçelerinde 3 yıl süre ile bilirkişilik temel eğitim izni verilmesi kapsamında düzenlenen eğitimler, TOBB ile TOBB ETÜ arasında yapılan işbirliğine istinaden TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülüyor. 

 

Bakmadan Geçme