BİLGİ FEN EĞİTİMDE ÇITAYI YÜKSELTTİ

Eğitimpedia ve Fide okulları kurucusu Eğitim Danışmanı Ali Koç,Bilgi Fen kampüsünde eğitim üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Bilgi Fen öğrenci velilerinin yanı sıra öğretmenler ve Fethiye halkından duyarlı velilerin katıldığı söyleşide konuşan Ali Koç, ''Ebeveynler kendi çocukluklarından yola çıkarak bugünün çocuklarını şekillendirmeye çalışıyorlar. Onların çocukluklarında Türkiye ve dünya çok farklıydı. Bugünün çocuklarının dünyası çok farklı'' ifadelerini kullandı.

  • 2847
BİLGİ FEN EĞİTİMDE ÇITAYI YÜKSELTTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimpedia ve Fide okulları kurucusu Eğitim Danışmanı Ali Koç,Bilgi Fen kampüsünde eğitim üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Bilgi Fen öğrenci velilerinin yanı sıra öğretmenler ve Fethiye halkından duyarlı velilerin katıldığı söyleşide konuşan Ali Koç, ''Ebeveynler kendi çocukluklarından yola çıkarak bugünün çocuklarını şekillendirmeye çalışıyorlar. Onların çocukluklarında Türkiye ve dünya çok farklıydı. Bugünün çocuklarının dünyası çok farklı'' ifadelerini kullandı.

Fethiye'de modern ve çağdaş bir eğitim kampüsü kuran Bilgi Fen, eğitim danışmanlığına da Eğitimpedia ve Fide okulları kurucusu Eğitim Danışmanı Ali Koç'u getirdi. Bilgi Fen Etüt Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Özdemir'in girişimleri ile Eğitimpedia ve Fide okulları kurucusu Eğitim Danışmanı Ali Koç, öğretmen ve velilere yeni eğitim öğretim yılı öncesi eğitim üzerine söyleşide bulundu. Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkiindeki Bilgi Fen kampüsündeki seminer öncesi açıklamalarda bulunan Bilgi Fen Etüt Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Özdemir, ''Her yıl olduğu gibi eğitimde çıtayı bu yıl da yükselttik ve çok güzel dereceler elde ettik'' dedi.

 

''GENİŞ BİR KAMPÜSE SAHİBİZ''

Özdemir; ''Bugün itibariyle Ali Koç ile birlikte velilerimize, öğretmenlerimize ve okulumuza danışmanlık hizmeti alıyoruz. Ali Koç'unkoordinasyonunda eğitim faaliyetlerine devam edeceğiz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecek.
17 Eylül Pazartesi günü 2018-2019 yeni eğitim öğretim dönemi başlıyor. Yeni eğitim öğretim döneminin bütün öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah en iyi ve sağlıklı bir şekilde yeni eğitim öğretim dönemini bitiririz.
Bilgi Fen olarak geçen yılki 2018 LGS sınavlarından bahsediyoruz. Sınav başarısı olarak gerçekten her yıl olduğu gibi yine çıtayı biraz daha yükselttik. Çok güzel dereceler elde ettik. Çok sayıda öğrencimizi Fen Lisesine gönderdik ve en iyi dereceler aldık. Akademik olarak bu başarılara imza atarken çocukların gelişimine katkı sunacak sosyal etkinlikleriyle de çok geniş bir kampüsümüz var. Bunu dil gelişimi artı spor artı sanat gelişimleriyle de destekleyerek tam bir okul ve okulun gerekliliklerini yerine getiren bir kampüsümüz var. Bunu daha da ileri boyutlara nasıl taşırız, nasıl götürürüz diye Ali Koç Bey'den bir danışmanlık hizmeti alarak okulumuz olarak daha iyi seviyelere ilerlemeye çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.


''DEĞİŞEN DÜNYADA DEĞİŞEN EĞİTİM SİSTEMLERİ''

Eğitimpedia ve Fide okulları kurucusu Eğitim Danışmanı Ali Koç da yeni eğitim öğretim yılı başlarken velilere değişen dünya ve eğitim sistemlerini anlatmaya geldiğini, bu arada Bilgi Fen kampüsünü muhteşem bulduğunu ifade etti.

Ali Koç; ''Bugün Bilgi Fen okullarının velileriyle değişen dünya, değişen eğitim sistemi, değişen çocuklar, ebeveynlik tarzlarımız, eski ebeveynlik biçimleriyle bugünün çocuklarını yetiştirip yetiştiremeyeceğimizi sorguladık. Çünkü dünya çok değişiyor, eğitim çok gelişiyor. Bunun içerisinde biz eski alışkanlıklarımızla çocuklarımızı yetiştirmeye devam ediyoruz. Biraz da ebeveynlerin bakış açılarında soru işaretleri uyandırabilir miyiz? Ya da yeni bakış açıları katabilir miyiz? Bunlara bakıyoruz'' dedi.


''SEBAT VE TUTKU ÖNEMLİ''

Ali Koç; ''Eğitimde en önemlisi şu: Biz hep yetenek ve zekadan bahsediyoruz. Aslında ebeveynlere yetenek ve zekadan daha önemli şeyin sebat ve tutku olduğundan bahsediyoruz. Bugünün çocuklarıyla en çok konuştuğumuz şey sabırsız, doyumsuz ve hiç bir şeyden hoşlanmamaları. Aslında onları bu hale getirenin bizler olduğundan bahsetmek istiyorum. Diğer nokta da şu: Ebeveynler kendi çocukluklarından yola çıkarak bugünün çocuklarını şekillendirmeye çalışıyorlar. Onların çocukluklarında Türkiye ve dünya çok farklıydı. Bugünün çocuklarının dünyası çok farklı. O nedenle de çocuklara dair beklentilerin nasıl değiştirmeleri gerektiğini biraz konuşacağız. Ebeveynler okul seçimi konusunda çok zorlanıyorlar. Doğru okulun veya doğru öğretmeninnasıl seçilebileceğinden bahsediyoruz.İyi öğretmen nasıldır, nasıl anlaşılır? Onları da konuştuk. Onların da sorularını yanıtlamaya çalıştık'' dedi.

 

''DOĞA EN İYİ ÖĞRETMEN''
Bir soru üzerine Ali Koç; ''Yapay zekada robotlar çok konuşuluyor. Biz çocuklarımızı yapay zeka ve robotlardan daha iyi yapacağı işler için yetiştiriyoruz. Aslında bunu değiştirmemiz gerekiyor. Aslında yeniden doğaya dönmek gerektiğini, doğanın en iyi öğretmen olduğunu savunan bir yaklaşım içerisindeyiz. Bilgi Fen'in kampüsünü çok başarılı buldum. Burada çocuklar hayvanlarla birlikteler. Doğayla temas halindeler. Sebze ve meyvenin manavda yetiştiğini zanneden bir kuşak için aslında topraktan geldiğini öğreten bir eğitim yaklaşımları var. Bu anlamda da çok başarılı buldum. Çok keyifli bir kampüs ve doğal bir nokta olmuş. Genç ve dinamik de bir kadroya sahip'' dedi.


''YENİ BAKANIMIZLA HEYECANLIYIZ''
Koç; ''Milli Eğitimi yakından tanıyan yeni bakanımız ile oldukça heyecanlıyız'' diyerek; ''Bugün çocuklarımız için her şeyden önce yeni eğitim öğretim yılının çok başarılı geçmesini diliyorum. Yeni Milli Eğitim Bakanımız ile birlikte eğitimciler, ebeveynler hepimiz çok heyecanlıyız. Hem ebeveyn hem öğretmen olarak yeni yönetime destek vererek çocuklarımız için daha iyi bir gelecek yaratma hedefinde yürümek istiyoruz. Tüm çocuklarımıza sonsuz başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme