BENYAMİN SÖNMEZ, 8. KLASİK MÜZİK FESTİVALİ İLE HATIRLANIYOR

Fethiye'de viyolonselin usta sanatçısı Benyamin Sönmez'in anısına 8.'si düzenlenen 'Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali' başladı. İlk gün Fethiye'nin değişik noktalarında gerçekleştirilen etkinliklere yöredeki yerli ve yabancı tatilciler de büyük ilgi gösterdi.

  • 1498
BENYAMİN SÖNMEZ, 8. KLASİK MÜZİK FESTİVALİ İLE HATIRLANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Fethiye ilçesinde viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez'in anısına 8.'si düzenlenen "Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali" yerli ve yabancı tatilcilere unutamayacakları anlar yaşatıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin ilk gününde, "Çelliçel" grubu Çalış sahilindeki gün batımı konserinde müzikseverlerle buluştu. Ayrıca Babadağ'ın bin 700 metre pistinde ise Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyolonsel Topluluğu konser verdi. Babadağ'ın bin 700 metrelik pistindeki Grill & Bar önünde Dr. Öğretim Üyesi Musa Eren İşkodralı, Mert Özkan, Cansu Eray, Sinan Can Çağlayan, Ece Dikbıyık, Asude Özkara, Nil Öniz, Osman Berkem Coşkun, Uğur Yavuz, Ege Dikbıyık, Ceren Saygı ve Selami Kuzey Usluyer'den oluşan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyolonsel topluluğu yamaç paraşütü uçuşlarının gölgesinde muhteşem bir konser verdi. Tam bin 700 metre yükseklikteki bu konseri yerli ve yabancı turistler adeta nefeslerini tutarak izledi.

Beşkaza Meydanı'ndaki gece konserinde de Münif Akalın'ın şefliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve Soprano Burcu Soysev sahne aldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın yanı sıra yerli ve yabancı turistler ile Fethiye halkının izlediği konserde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve Soprano Burcu Soysev muhteşem bir konser verdi. Orkestra ve Burcu Soysev, izleyenlerden büyük alkış aldılar.

Festival komite üyesi Filiz Almalı, festivalin gün batımı ve gece konserleriyle iki gün daha süreceğini söyledi. Yaptıkları araştırmaya göre Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali'nin Türkiye'de ücretsiz yapılan tek klasik müzik festivali olduğunu anlatan Almalı, "Katılan sanatçılara da ücret ödemiyoruz. Festivale yurt içi ve dışından katılımcılarımız var. Çok büyük bir gönüllü ordusuyla hizmet vermeye çalışıyoruz. Konserleri herkesin katılabileceği alanlarda yapıyoruz. Klasik müziği insanlara sevdirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme