BENYAMİN ANISINA FESTİVAL

Genç yaşta vefat eden dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez anısına 7'incisi düzenlenen klasik müzik festivali için Fethiye'ye gelen sanatçı arkadaşları, kendi ismini taşıdığı parkı ziyaret ederek, heykeline çiçek bıraktılar

  • 938
BENYAMİN ANISINA FESTİVAL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genç yaşta vefat eden dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez anısına 7’incisi düzenlenen klasik müzik festivali için Fethiye’ye gelen sanatçı arkadaşları, kendi ismini taşıdığı parkı ziyaret ederek, heykeline çiçek bıraktılar. Fethiye'de 7.'si başlayan Klasik Müzik Festivali öncesi Benyamin Sönmez’in ailesi  ile Festival Komitesi üyeleri ve sanatçı arkadaşları heykelini ziyarette duygusal anlar yaşandı.

Uluslararası müzik otoriteleri tarafından viyolonselin dahi çocuğu olarak gösterilen fakat genç yaşta uykusunda geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Benyamin Sönmez anısına yapılan Klasik Müzik Festivali ile Fethiye’de yaşatılmaya çalışılıyor. Uzun yıllar ailesi ile birlikte Fethiye’de yaşayan Benyamin Sönmez’in anısına 7 yıldır geleneksel olarak klasik müzik festivali düzenleniyor. Benyamin Sönmez’in sanatçı ve okul arkadaşları; Kutay Maktay, Onur Can Çağatay, Cem Güngör, Hasan Hacat, Gurur Karadağ, Onur Şanlar, İbrahim Aydoğdu, Yiğit Tan, Yaz Irmak ve Nevzat Kalender ailesi ile birlikte adına Fethiye'de yapılan parktaki büstüne çiçekler bıraktı. Sanatçı arkadaşları burada Benyamin Sönmez’in kendisinin çaldığı ve çok sevdiği parça olan “Rachmaninov Vocalise”  bestesini dinletti.

''ÖLÜMSÜZLÜĞE KAVUŞTU''

Festivalin organizatörü FETAV  Müdürü Dilek Dinçer; “Bugün Benyamin Sönmez adına düzenlenen festivalin 7 incisi başlayacak. Bizde festivalin başlangıç öncesinde yine Benyamin Sönmez’i anmak üzere gelen sanatçı konuklarımızla birlikte parktaki büstüne çiçek bırakmak için geldik. Onu hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız” dedi. Dinçer; “Bu sene festivalin 7.'sini gerçekleştiriyoruz. Çok heyecanlıyız duygu yüklüyüz. Müziğin evrenselliğine inanıyoruz. Biz Benyamin’in de ölümsüzlüğe kavuştuğuna inanıyoruz. Ben ölüme inanmıyorum çünkü bakın şuan da sesi yankılanıyor, her yerde onun müziğini dinleyebiliyoruz. Bence anılarda yaşayacak ölümsüzlüğe tattı diye düşünüyorum. Ruhu şad olsun, festivalimiz hayırlı olsun, tüm Fethiyelileri bekliyoruz” dedi.

ARKADAŞLARI ANMAK İÇİN GELDİ

Benyamin Sönmez’in konservatuardan arkadaşı Yiğit Tan da  “CSO Çello Guartet üyesiyim. Benyamin Sönmez klasik müzik festivali için konsere geldik. Sevgili arkadaşımızı anmak için buradayız. Çünkü biz aynı yıllarda birlikte eğitim gördük, çok şeyler paylaştık. Benyamin’i özlüyoruz. Buraya onu anmaya geldik.  Burada onunla birlikteyiz” dedi.

Arkadaşı Nevzat Kalender de ''Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası keman sanatçısıyım. 2’inci yılda 2 kez buradayım. Bu yıl 7'ncisi gerçekleşiyor. Bu çok anlamlı bir festival; Benyamin Sönmez’i herkese tanıtmalıyız. Çok önemli bir değer.  Benyamin sayesinde ülkemiz daha farklı alanlarla, daha farklı şekilde ülkemiz anılacak diye bekliyorduk ama maalesef genç yaşta kaybettik.  Benyamin Sönmez’i ve onun anısına bu festivali düzenliyoruz. Burada 7'nci yılda söylediğim gibi benimde bir etkinliğim var (Beğendiğim Yerde Çalarım) ismi halka açık yerlerde klasik müzik yapıyorum. Toplumumuza daha çok klasik müziği sanatı tanıtmak göstermek tanıtmak ve herkesi sanata davet etmek amacı ile yaptığım etkinlik olmakta. Beni de geçen sene davet etmişlerdi. Fethiye’nin birçok yerinde kemanım ile klasik müzik yaptım. Yine bu senede buradayım, çok anlamlı bir festival. Herkesi bekliyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası sanatçısı Kutay Maktay ise “Buraya Benyamin kardeşimizin festivaline 2’inci gelişimiz. Abras Kadabras bakır çağ nefesli çalgılar gurubu olarak 2'nci kez geliyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Festival devam etmeli'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme