Batman şehitlerine veda..

Türkiye dün Batman'dan gelen haberle acıya boğuldu.

  • 1611
Batman şehitlerine veda..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye dün Batman'dan gelen haberle acıya boğuldu. Teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralanmıştı. Şehit Mehmetçikler Ömer Yiğit Ulus, Neşet Gök, Okan Dinçer, Özgür Can İnce, Ali Hekim, Süleyman Aydın, Uğur Göksu ve Yahya Şen son yolculuklarına uğurlanıyor. Şehitler için Amasya, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kırıkkale ve Samsun'da cenaze törenleri düzenleniyor.

Gercüş'ün Yemişli köyü ile Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında dün operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti. Saldırıda 8 asker şehit düşmüş, bir asker yaralanmıştı.

İlk anda Mehmetçiklerden 7'sinin şehit düştüğü saldırıda dün 3'ünün cenazeleri memleketlerine uğurlanırken, yaralı halde Ankara'ya GATA'ya sevk edilen Uzman Çavuş Yahya Şen de uçakta şehit düşmüştü. Gercüş'te şehit düşen Mehmetçiklerden otopsisi tamamlanan 4'ünün cenazeleri de bugün Batman Havalimanından toprağa verilecekleri memleketlerine uğurlandı.

 

Şehit askerlerin isimleri

 

Şehit düşen 8 askerin isimleri şöyle: Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, Uzman Çavuş Neşet Gök, Uzman Çavuş Okan Dinçer, Uzman Çavuş Özgür Can İnce, Uzman Çavuş Ali Hekim, Uzman Çavuş Süleyman Aydın, Uzman Çavuş Uğur Göksu, Uzman Çavuş Yahya Şen.

 

Şehitler için 8 ilde cenaze törenleri düzenleniyor

 

Memleketlerine uğurlanan şehit askerler için bugün Amasya, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kırıkkale ve Samsun'da cuma namazı sonrasında cenaze törenleri düzenleniyor. Şehitlerden Uzman Çavuş Özgür Can İnce Ankara'da, Uzman Çavuş Süleyman Aydın Amasya'da, Uzman Çavuş Okan Dinçer Balıkesir'de, Uzman Çavuş Neşet Gök Eskişehir'de, Uzman Çavuş Ali Hekim Isparta'da, Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus İzmir'de, Uzman Çavuş Uğur Göksu Samsun'da düzenlenecek törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlanıyor. Tedavi için yaralı halde GATA'ya gönderildiği sırada uçakta şehit olan Uzman Çavuş Yahya Şen ise memleketi Kırıkkale'de toprağa verilecek.

 

 

 

Isparta

Patlamada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim (24), memleketi Isparta’da askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çatak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Hasan Şıldak Isparta Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Bilgin Çetinbağ, devlet erkanı ile çok sayıda vatandaş ve şehidin yakınları katıldı. Şehidin cenazesi cuma namazının kılınmasının ardından Isparta Garnizon Şehitilği’nde toprağına veridi.

 

9 Eylül'de evlenmişti

 

Şehitlerden Uzman Çavuş Ali Hekim 9 Eylül’de Arzu Hekim ile dünya evine girmişti. Şehitlerden Samsunlu Uzman Çavuş Uğur Göksu 1 yıllık nişanlıydı ve 2 gün önce sosyal medya üzerinden "Yanında olamasam da kalbim hep seninle sevdiğim. Beraber mutlu yıllara. Nişanımızın 1. yıl dönümü kutlu olsun" mesajını paylaşmıştı. Göksu'nun şehit haberi memleketi Ladik ilçesine ulaştığında gözyaşları içinde kalan yeğeni Halil Göksu'nun hali yürekleri burktu. Dilek Aydın ile 2 yıllık evli olan şehit Uzman Çavuş Süleyman Aydın'ın ise kısa bir süre sonra doğu görevini tamamlayarak tayin olması bekleniyordu.

 

Şehitler için camilerde de sela verildi

 

İstanbul'un 39 ilçesindeki merkezi camilerde şehit 8 asker için sela verildi.

 

Ankara

 

Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni düzenleniyor. Şehidin cenazesine TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile komutanlar ve çok sayıda siyasi de katıldı.

 

Samsun

 

Şehit düşen jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için Ladik ilçesinde tören düzenlendi. Törende şehit Göksu'nun yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Fidase Göksu ve nişanlısı Nesrin Atağ, tabutun önündeki fotoğrafı öperek gözyaşı döktü. Nişanlısının kamuflajını giyen ve tabuta sarılarak gözyaşı döken Nesrin Atağ, “Sana söz verdim. Dimdik ayaktayım. Hainleri sevindirmeyeceğim. Bizim hayallerimizi çaldılar. Umutlarımızı çaldılar” diye konuştu. Şehidin ağabeyi ve mahalle muhtarı olan Seyitahmet Göksu ise kardeşinin tabutuna sarılarak, “Benim de evlatlarım var. Onları da asker olarak yetiştireceğim. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim” şeklinde konuştu.

 

İlçede bulunan Merkez Camii’nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için helallik alındı. Göksu daha sonra dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bakmadan Geçme