Başpehlivan Yanatma Sezonun İlk Galibiyetini Aldı

Kirazın başkenti olarak bilinen Isparta'nın Uluborlu ilçesinde 42'ncisi gerçekleştirilen Geleneksel Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, Fethiye'li pehlivan Ali Yanatma başpehlivan oldu

  • 1982
Başpehlivan Yanatma Sezonun İlk Galibiyetini Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kirazın başkenti olarak bilinen Isparta'nın Uluborlu ilçesinde 42'ncisi gerçekleştirilen Geleneksel Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, Fethiye’li pehlivan Ali Yanatma başpehlivan oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu 1 Temmuz Pazar günü Isparta'nın Uluborlu ilçesinde 42'ncisi gerçekleştirilen Geleneksel Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, Fethiye’li pehlivan Ali Yanatma başpehlivan oldu.Finalde rakibi Salih Dorum’u yenerek başpehlivanlığı kazanan Yanatma, bu yıl ilk başpehlivanlığı kazandığını belirterek, ilerleyen günlerde devamını getireceğini söyledi. Hedefinin 14-15 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde derece elde etmek olduğunu söyleyen başpehlivan Ali Yanatma, “Çok iyi şekilde Kırkpınar güreşlerine hazırlanıyorum. Bugün de  burada çok güzel bir şekilde mücadele ettim ve başpehlivanlığı aldım. Çok mutluyum. Bu başarımı Fethiye ve Seydikemer halkımla paylaşmak istiyorum” dedi. Güreşlerde Salih Dorum ikinci, Mustafa Batu ve Serkan Serttürk üçüncü oldu.

CILDAN YİNE DERECEYE GİRDİ

Türkiye’nin değişik yerlerinde yapılan yağlı pehlivan güreşlerinde Ayak Boyunda güreşen Seydikemer Güreş İhtisas Kulübü sporcusu Mustafa Ali Cıldan’da IspartaUluborlu 42'nci Geleneksel Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinde kendi dalında 3.’lüğü elde etti. Aynı zamanda Seydikemer’li iş adamı Akdenizli Grup yönetim kurulu başkanı         Ziraat Mühendisi Önder Akdenizli’nin de pehlivanı olan Cıldan Uluborlu’da elde ettiği başarıyı Fethiye ve Seydikemer halkına armağan  ederek, “Bu başarılarımın devamını getireceğim” dedi.

Bakmadan Geçme