BAŞKAN SAĞIR, TÜM MUĞLA'YI BODRUM'DAKİ SERGİYE DAVET ETTİ

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır'ın ürettiği resim ve heykellerden oluşan sergi Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde 16 Temmuz Salı günü açılacak. 10 gün açık kalacak sergide Seydikemer'in tarihi, kültürü ve doğal zenginlikleri Bodrum'da sergilenecek.

  • 930
BAŞKAN SAĞIR, TÜM MUĞLA'YI BODRUM'DAKİ SERGİYE DAVET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Tarihi, Kültürel Ve Doğal Zenginleriyle Seydikemer Resim Ve Heykel Sergisi’ Muğla’nın Bodrum ilçesinde açılacak. Likya tarihinin resim ve heykele dönüştürülmesinde önemli isimlerden biri olan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Fethiye ve çevresinde çok sayıda esere imza atmasıyla tanınıyor. Geçtiğimiz yıllarda Seydikemer’in tarihini yansıtan eserlerini Muğla’da sergileyen sanatçı, 16 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasında Bodrum’da da sergi açacak. Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle açılacak sergide Başarır, Seydikemer’deki atölyesinde hem kendi ürettiği eserleri hem de öğrencilerin eserlerini sergileyecek.

Kültüre ve sanata verdiği desteklerden dolayı takdir toplayan Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Harun Sağır, herkesi Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde açılacak sergiye davet etti. Seydikemer’in Likya dönemini anlatacak eserlerin strafor tekniğiyle yapıldığını belirten Sağır şöyle konuştu; “Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak ressam ve heykeltıraş Ali Rıza Başar abimin Seydikemer’e dair yapmış olduğu resimler doğal, tarihsel ve kültürel temalar içeren resim ve heykel sergisi açacağız. Daha önce Muğla müzemizde açmıştık çokta ilgi görmüştü. Hatta 4 gün diye başlayıp 2 gün daha uzatmıştık. Tekrar Bodrum’da Sualtı Arkeoloji Müzesinde Seydikemer’e dair bir sergi açıyoruz. 16-26 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde sergilenecek. 17 Temmuz Çarşamba günü saat 16:00’da sergimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bir aksilik olmaz Vali Hanım, Büyükşehir Belediye Başkanımız, hem Bodrum hem Seydikemerkaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız bütün protokolü davet ettik.”

SEYDİKEMER’İN TANINMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

Turizm sezonunun iyice hareketlendiği temmuz ayında tarihi yansıtacak bu serginin Seydikemer’in tanınırlığına önemli katkısı olacağına işaret eden Sağır; “Belki düz mantıkla Bodrum ya da Muğla’da bir sergi ne ifade ediyor diye sorulabilir. Malum16-26 Temmuz turizm sezonunun tam ortası. Bodrum demek Türkiye demek, dünya demek şu anda. Turistin çok yoğun olduğu bir yer. İstanbul’da EMITT fuarı neyse şu anda Bodrum bizim için öyle. Aynı zamanda sergimizin açılacağı yerin hemen yakınında gümrük kapısı var Yunanistan Kos adasından her gün oraya gemi gelmekte, dolayısıyla ciddi bir turist akını var. İyi bir sezon bizde Esnaf Odası olarak bir öncülük yapalım dedik.  Hem resim hem heykel eserlerimiz,strafor tekniğiyle yapılan Likya tarihine ait eserlerimiz var. Bunları Seydikemer’i tanıtmak amacıyla 10 gün boyunca Bodrum Kalesinde sergileyeceğiz. Amacımız ilçemize yabancı ya da yerli turistin girmesi. İlçemize ne kadar turist gelirse esnaflarımızda o kadar turizmden payını alır diye bu etkinlikleri düzenliyoruz. Asıl amacımız esnafımızın kendi içindeki döngünün dışında dışarıdan da para kazanması. Hem Saklıkent Kanyonu hem Ören Kanyonu şu anda revaçta ve diğer tüm tarihi yerlerin resimleri var. Güzel bir afiş hazırladık. Hem Muğla hem Bodrum’da Kaymakamlık dâhil tüm belediyelere astık. İnşallah güzel bir sonuçla oradan döneriz diye düşünüyorum. Bize oradaki galerinin 10 gün boyunca tahsisini sağlayan Sayın Valimize, tüm Seydikemer esnafı adına teşekkür ediyorum. Yine Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Fethiye Ticaret Odasına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz sadece öncülüğünü yaptık. Güzel bir sergi olacak. Bu vesileyle hem Fethiye’de ki hem Seydikemer’de ki vatandaşlarımızı ve tüm Muğla halkını 16-26 Temmuz arasında sergimize bekliyorum” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme