BAŞKAN ERDOĞAN, FETHİYE'DE COŞKUYLA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart seçimler kapsamında Muğla Mitingi'nin ardından 16.30'da helikopter ile Fethiye'ye geçti.

  • 4045
BAŞKAN ERDOĞAN, FETHİYE'DE COŞKUYLA KARŞILANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAŞKAN ERDOĞAN, FETHİYE'DE COŞKUYLA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart seçimler kapsamında Muğla Mitingi’nin ardından 16.30’da helikopter ile Fethiye’ye geçti.

Helikopterle Fethiye Stadı’na inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konuşma yapacağı Beşkaza Meydanı miting alanına otobüsle gitti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşlar yol boyunca yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan vatandaşları selamlarken, çocuklara oyuncak, büyüklere ise çevre dostu bez fileler içerisinde çay paketleri attı.

Fethiye Körfezi’nde de botlarla güvenlik önlemleri alınırken, yüzlerce poliste miting alanında güvenliği sağladı. Miting alanında bazı kadınlar duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadılar.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nil Hıdır kısa konuşmalar yaptılar.

 

Erdoğan, “Güzelliği dillere desten Fethiye’nin güzel insanlarını selamlıyorum. Rabbim bu güzel coğrafyaya her türlü güzelliği vermiş. Huzur veren denizi, büyüleyici güzellikte koyları var. Verimli toprağı yemyeşil ormanları var. Binlerce yıllık geçmişi her köşesinden fışkıran tarihi eserleri var. Hepsinden önemlisi çalışkan ve mert insanları var. Havasıyla, suyuyla, insanıyla Ege’nin incisi Fethiye’yi selamlıyorum. Fethiye sadece tarihte değil, yakın zamanda da pek çok şehit verdi. Vatanımız için, milletimizi için, birliğimiz için canını ortaya koydu. 1957deki büyük Fethiye depreminde hayatını kaybeden Fethiyeli vatandaşlarımızı yad ediyorum. Tekrar Fethiye’de olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Fethiye’yi özlemişiz. Ama şu muhteşem katılıma bakıyorum demekki Fethiye’de bizi özlemiş. Bugün Fethiye bir başka güzel, bir başka heyecanlı, bir başka coşkulu… Karşımda kabına sığmayan, 31 Martta tarih yazmaya hazırlanan bir Fethiye görüyorum. Karşımda zillet ittifakına, illet ittifakına ders vermek için 31 Mart’ı iple çeken bir Fethiye görüyorum. Karşımda 31 Mart Gönül Belediyeciliğine kavuşmak için can atan bir Fethiye görüyorum. Karşımda yeni bir sayfa açmak için sabırsızlanan bir Fethiye görüyorum. İnşallah bu sefer hem ilçe belediyesinde hem Muğla Büyükşehir belediyesinde çok büyük bir başarı yakalayacağız. İnşallah el ele, gönül gönüle verecek, 31 Mart seçimlerinde Fethiye’de yeni bir başkanlık yapacağız.  Fethiye’yi özünde tevazu, samimiyet ve gayretin olduğu farklı bir belediyecilik anlayışına sahip olacağız” diye konuştu.

Erdoğan, “Cumhur ittifakı olarak gece gündüz saha da olmamız, uzak yakın demeden tüm köylerimizi dolaşmamız gerekiyor.  En ufak bir rehavete kapılmayacağız. MHP kardeşlerim en ufak bir fere vermeyeceğiz. AK Parti MHP Cumhur ittifakı yaptık. Bu ittifakı güçlü kılacağız. Bu ittifakı güçlü kılacağız. Pazara kadar değil mezara kadar bunu yapacağız. Muğla’da ve ilçe belediyelerinde de bu zillet ittifakından illet ittifakından buraları kurtaralım” dedi.

Cumhur İttifakı karşısında kurulan ittifakı eleştiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim istikametimiz bellidir. Son 17 yıldır seçim meydanlarında neyin sözünü verdiysek onu yaptık. 3-5 oy fazla olmak için lobilerin eline düşmedik, teröristlerin inlerine girdik. FETÖ kaçtı, biz kovaladık. Yakaladıklarımızı cezaevine koyduk. Böldürtmedik, böldürtmeyeceğiz. Biz bunları yaparken, CHP şimdi HDP ile işbirliği yapıyor. HDP, terör örgütünün uzantısı değil mi? CHP’ye oy veren kardeşlerim, kullandıkları oyun terör örgütüne gittiğini biliyor mu? 31 Mart, bir Osmanlı tokadının sandıkta vurulmasıdır. 17 yıldır adalet, kalkınma, barış ve huzur diyoruz. Biz mücadeleyi koltuk için değil, aziz milletimize olan borcumuzu ödemek için veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Türkiye’yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına sokmayı hedefliyoruz. Türkiye için 2051 ve 2071 hedeflerini koyuyoruz. Gönülden yaparsan, gönüller kazanırsın. Peki karşımızdaki 4’lü çete ne yapıyor. Biz bunları söylerken, zillet ittifakı Ankara’da liste kavgası yapıyor. Onlar terör örgütü ve FETÖ’ye yaranma peşinde. Artık bütün foyaları ortaya çımaya başladı. Seçim sloganlarını Pensilvanya, kimlerin aday gösterileceğine ise Kandil karar veriyor. Zillet ittifakında eş başkanlar ne derse o oluyor. Eş başkanlar aynı zamanda zillet ittifakını idare ediyor. CHP, tarihinde hiç bu kadar kötü yönetilmemiştir. İnşallah 31 Mart zillet ittifakıyla hesaplaşma günü olacaktır. Onlar ne yaparsa yapsın, Türkiye için ne düşünürlerse düşünler; biz durmadan yolumuza devam edeceğiz. Böyle aziz bir milletin evladı olmaktan ve sizlere hizmetkar olmaktan her zaman gurur duydum.”

Fethiye’nin en güzel hizmetlere layık olduğunu söyleyen Erdoğan, son 17 yılda Fethiye’de yaptıkları yatırımları anlattı. Erdoğan; “Eğitimde Fethiye’de son 17 yılda ilk ve orta öğretimde 40 okul binası, 200’er kişi kapasiteli 2 adet pansiyon inşa ettik. MSKÜ’ye bağlı İşletme, Ziraat ve Sağlık Bilimleri Fakültelerini de Fethiye’de biz kurduk. Bugün 4 bin yüksek öğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü Fethiye bir gençlik ve eğitim şehri olma yolunda ilerliyor. Önümüzdeki yıl Fethiye’ye bin kişi kapasiteli bir yükseköğrenim yurdu kazandırıyoruz. Fethiye Gençlik Merkezini ve 500 kişilik futbol sahasını; Göcek, Eldirek Spor Salonlarını, Engelsiz Yaşam Merkezini, Göcek Kültür Merkezini kazandırdık. 1995 yılından beri yapımı süren 200 yataklı Devlet Hastanesini iktidara geldiğimizde biz tamamladık. Hastanemizi ek poliklinik binalarımızla büyütmek için çalışmalarımız sürüyor. Fethiye ağız ve diş sağlığı merkezini, köylerimize sağlık ocaklarını inşaa ettik. Kalkan, Seydikemerve Fethiye güzergahındaki Göcek tünellerini hizmetinize sunduk. Fethiye’de Arpacık Barajını geçtiğimiz yıl hizmete aldık. 4 bin dekar araziye can suyu olan bu baraj ile çiftçilerimizin yüzünü güldürdük. Fethiye’de son 17 yılda Fethiye’de hizmete aldığımız 3 sulama tesisiyle toplam 8 bin 370 dekar araziye can suyu olduk. Vatandaşlarımızın taşkın zararlarından korunması için 9 dereyi biz ıslah ettik. Fethiye ilçe merkezi ile 7 yerleşim yerini taşkınlardan biz koruduk. İlçe merkezinden geçen Murt deresinin de ıslahını biz tamamladık. Şimdi bu dere Fethiye ilçe merkezinin adeta gerdanlığı oldu. Fethiye’de 427 bin adet fidan diktik. Fethiyeli çiftçilerimize son 17 yılda 201 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik.”

“Fethiye’ye elimiz boş gelmek olmadı. Buraya müjdelerle geldik” diyen Erdoğan, Fethiye’de 15 bin dekarlık araziyi sulu tarıma açacak olan Çataloluk Barajı ve sulama tesisinin yapımına kısa sürede başlanacağı müjdeledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede sulama suyu sıkıntısının giderilmesi için iki yeni gölet yapılacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme