BABADAĞ'DAN 4 GÜNDE 5 BİN 840 UÇUŞ YAPILDI

Dünyanın ve Türkiye'nin önemli yamaç paraşütü merkezleri arasında bulunan Babadağ'da, 4 günlük Kurban Bayramı'nda yoğunluk yaşandı. Tatil süresince Babadağ'dan 5 bin 700 tandem (ikili), 140 single (tekli) uçuş yapıldığı bildirildi.

  • 645
BABADAĞ'DAN 4 GÜNDE 5 BİN 840 UÇUŞ YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Kurban Bayramı tatilinde Babadağ’da yoğunluk yaşandığını kaydetti. Bu dönemde toplam 5 bin 700 tandem (ikili), 140 single (tekli) uçuş olduğunu söyleyen Başkan Çıralı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 7 bin atlayış olduğunu hatırlattı. Öte yandan Teleferik projesinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Çıralı, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından projeyi 2020 Haziran veya Temmuz ayına yetiştireceklerini ifade etti.

 

FTSO Başkanı Osman Çıralı yaptığı açıklamada, “Yoğun bir Kurban Bayramı süreci geçirdik. Bayramın birinci günü sakin geçmesine rağmen diğer günlerde yoğunluk yaşadık. Babadağ’daki pistlerden4 günlük bayramda 5 bin 700 tandem (ikili), 140 single (tekli) uçuş gerçekleştirildi. Bu az bir rakam değil. Ramazan Bayramı’nda 9 günlük bir tatil vardı. Bu dönemde 7 bin atlayış yapılmıştı. Bu 4 günlük dönemde toplamda 5 bin 840 atlayış olmuş. 2019 yılı genelinde 86 bin tandem, single uçuş yapılmış. 100 bin rakamına yaklaşmışız. Bu yıl için hedefimizi 200 bin olarak belirlemiştik. Bu sayıya tam ulaşamasak bile çok yaklaşacağız. Babadağ amacına ulaşmıştır” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Çıralı, “Uçuşlarımız çok iyi gidiyor. Pistlerimiz en iyi şekilde yapıldı. Restoranımız açıldı, buraya gelen misafirlerimiz bizlere teşekkürlerini sunuyor. Teleferik konusunda çalışmalarımız son hızda devam ediyor. Ön izinler daha önce gelmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda imzada bekliyor. Ardından askıya çıkacak, bir aylık askı süremiz var. Ondan sonraki süreçte Ekim’den Ocak’a kadar bin 200 ve başlangıç istasyonundaki bütün çalışmalarımızı yapıp, önümüzdeki yıl Haziran veya Temmuz ayına teleferiği yetiştireceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bakmadan Geçme