BABADAĞ, TÜRKİYE'NİN CAN SUYU OLACAK

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alan Babadağ,bu yıl da rekora gidiyor. Her geçen yıl adrenalin tutkunlarını daha fazla kendine çeken Babadağ'dan bu yıl da rekor bir uçuş sayısı bekleniyor. Babadağ'da Kır Tur şirketi tarafından yapımı devam eden Teleferik projesi tamamlandığında yılda 1 milyon turistin zirveye çıkması beklenirken, Türkiye ve Fethiye ekonomisine can suyu olacak.

  • 10574
BABADAĞ, TÜRKİYE'NİN CAN SUYU OLACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, ''Bu yılın ilk 6 ayında uçuş sayısı 53 bin 900'e ulaşmıştı. 22 Temmuz itibariyle uçuş sayısı 71 bin 600'e ulaştı. Bir önceki yılın rakamlarını aşıp, yıl sonunda 200 binin üzerine çıkmayı bekliyoruz'' dedi.

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerinde yer alan Fethiye-Babadağ, bu yıl da rekor uçuşa imza atacak. 1965 metre yüksekliğindeki Babadağ'ın zirvesinden
Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ile Kaş kuşbakışı izlenebilirken; Yunanistan'ın Rodos Adası da seçilebiliyor.

Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş sayısı 2018 yılında yüzde 38 artarak 162 bin 776 olarak tespit edilmişti. Bu yılın ilk altı ay sonunda 53 bin 900olarak uçuş yapılırken, geçen yılın ilk 6 ayında bu rakam 45 bin 575 olarak tespit edilmişti. Bu yıl 22 Temmuz itibariyle uçuş sayısı 71 bin 600’e ulaştı. Yılsonu itibarıyla atlayış sayısının 200 binin üzerine çıkması hedeflenirken, 10 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi olan Babadağ, yaklaşan Kurban Bayramı tatilinde de yine adrenalin tutkunlarının en gözde mekanı olacak. FTSO ve Babadağ Güç Birliği Başkanı Osman Çıralı, ''Bu yıl 10 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Babadağ tatilcilerin gözdesiydi. Kurban Bayramı tatilinde de tüm Türkiye’yi Babadağ’dan uçmaya davet ediyoruz. Kurban Bayramının 9 güne çıkması tüm turizmcilerimizin beklentisi durumundadır. Bu yılın ilk 6 ayında uçuş sayısı 53 bin 900'e ulaşmıştı. 22 Temmuz itibariyle uçuş sayısı 71 bin 600'e ulaştı. Bir önceki yılın rakamlarını aşıp, yıl sonunda 200 binin üzerine çıkmayı bekliyoruz'' dedi.

''30 MİLYON DOLARLIK TELEFERİK PROJESİ''

Çıralı, ''Sadece yaz aylarında değil 12 ay boyunda dünyanın dört bir yanından Babadağ’ın muhteşem manzarasını izleyerek yamaç paraşütü uçuşu yapmak isteyen misafirlerimiz Fethiye’ye geliyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, Babadağ’dan uçuşların kalitesini arttırmak ve uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak üstlendiğimiz projede son aşamaya geldik. Avrupa'nın bir numaralı yamaç paraşütü merkezi olan 1965 rakımlı Babadağ'a Ölüdeniz manzarası ile çıkılmasını sağlayacak 30 milyon dolarlık teleferik projesi 2020 yılında hizmete girecek.Kır Tur şirketi tarafından yapılmakta olan teleferiğe başlangıç noktasından 10 kişilik kabinlere binenler, 1200 metre pistindeki ara istasyondan geçerek ortalama 6-7 dakikada Babadağ 1700 metre pistine ulaşacak. 1800 ve 1900 metre pistlerine ise telesiyej sistemiyle ulaşım sağlanacak.

Babadağ Teleferik Projesi’nin daha rantabl olması için kalkış istasyonunun yeri ile ilgili yaptığımız değişiklikle ilgili ön izni 1 Mart’ta almıştık. Bu süreçte tüm kurumların görüşleri alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olurlarına sunulacak. Tarım ve Orman Bakanlığının ön iznininönümüzdeki günlerde kesin izne çevrilmesini bekliyoruz'' dedi.
''ENERJİ HATLARI BİTMEK ÜZERE''


Teleferik projesinin enerji hatlarının bitmek üzere olduğunu hatırlatan Osman Çıralı; ''Ovacık mevkiinden Ölüdeniz’e giden yolda seyir tepesi olarak bilinen ve 226 rakımdaki yerin kalkış noktası olmasıyla projemiz daha değerli hale geldi. Babadağ Teleferik Projesinde şu anda 1700 ile 1800 metre, 1800 ile 1900 metre arasındaki bağlantıyı sağlayan telesiyej hatlarının yapımı bitti. Enerji hatları bitmek üzere. Kabinlerin üretimi İsviçre’de devam ediyor. Proje kapsamında 1700 metrede 400 kişi kapasiteli restoran tamamlanarak geçen yıl hizmete açıldı. Yine 1900 rakımda da seyir terası ve restoran olacak inşaatı devam ediyor. Bu noktada Orman Müdürlüğümüze ait bir gözetleme kulesi de yenileniyor.Şimdi tek amacımız 2023 yılında ülkemizde yapılacak Dünya Hava Oyunları ile 2020 yılında yapılacak ön hazırlıklarına teleferik projemizi yetiştirmek ve Fethiye'mizin tanıtımına katkı yapmak. Fethiye’de turizmi 12 aya çıkarmak amacıyla başladığımız Babadağ Teleferik projesi ile birlikte Babadağ her yıl yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırlayacak.

Babadağ Projesi ile Fethiye'miz ve Babadağ birdünya markası haline gelecek. Babadağ Teleferik Projesi’nden elde edilecek geliri de yine Fethiye'mizin tanıtımı ve eğitim için harcayacağız'' diye konuştu.
ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

Bakmadan Geçme