AZERBAYCANLI YAZARLAR KİTAP İMZA VE SÖYLEŞİYE KATILDI

Fethiyeli şair ve yazarlardan Coşkun Karabulut'un davetlisi olarak Türkiye'ye gelen değişik il ve ilçelerde çeşitli etkinliklere katılıp Fethiye'de kitap fuarına katılan Azerbaycanlı şair ve yazarlar Nazile Gültac ve Hümbet Hasanoğlu kitaplarını imzalayıp okurlarıyla söyleşiler gerçekleştirdi. Fethiye Şair ve yazarlarının da katıldığı kitap imza ve söyleşide her iki Azerbaycanlı şair ve yazarlar Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirterek 'el birliği verip kültürlerimizi unutmamalıyız' ifadelerini kullandılar.

  • 1469
AZERBAYCANLI YAZARLAR KİTAP İMZA VE SÖYLEŞİYE KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Azerbaycanlı şair Nazile Gültac ‘Sevgi Yağmuru’, Hümbet Hasanoğlu ise ‘Kelebek Mutluluğu’ ve Aforizmalar’ isimli Türkçe eserlerini imzaladılar. Fethiye’de Çalış Plajı, Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisini gezen Azerbaycanlı şair ve yazarlar Kelebek Mutluluğu kitabını Kelebekler Vadisinde yerli turistlere imzalama fırsatı da buldu.

Azerbaycanlı şair Nazile Gültac, “Fethiyeli şair ve yazarlardan Coşkun Karabulut’un daveti ile Antalya, Mersin ve Fethiye’de çok güzel etkinliklere katıldık. Türkiye’nin bu bölgelerini gezme fırsatı buldum. Sevgi Yağmuru isimli şiir kitabımı tanıttım. Azerbaycan’daki halkıma bu güzel memleketi Türkiye’yi gelin görün çağrısında bulundum. Burada çok can dostlar edindim. Türkiye ve Azerbaycan kültürel olarak hiçbir farkımız yok. Bunu pekiştirmeliyiz” dedi.

Fethiyeli şair ve yazar Coşkun Karabulut, “Fethiye edebiyat grubu olarak geçtiğimiz günlerde Fethiye’yi sanatın merkezi yapmak için harekete geçmiştik. Azerbaycanlı iki önemli şair ve yazarımızı ağırlıyoruz. Azerbaycan’ın kültür dehalarını Fethiye’ye getirmekten mutluyuz” dedi.

Hümbet Hasanoğlu ise, “Fethiye’de dostlarla birlikte olmaktan mutlu oldum. Kelebek Mutluluğu isimli kitabımı Kelebekler Vadisinde tanıtmak güzelliğine ulaştım. Türkiye ile Azerbaycan’ın medeniyet ve kültürleri bir birlerini birleştiriyor. Birbirimizi devamlı mübadele etmeliyiz. Sizleri de Azerbaycan’a bekliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme