Azerbaycanlı Ünlü Şair FETAV'ı Ziyaret Etti

Azerbaycanlı ünlü Şair ve Eğitimci ZöhreMehemmedova kızları sınıf öğretmeni Terane Mehemmedova ve maliyeci AynureMehemmedova ile birlikte FETAV Müdürü Dilek Dinçer'i ziyaret etti. ZiyareteFetav Kültür Komisyonu üyesi şair ve yazar Azerbaycan Medeni Alakalar kuruluşu Türkiye Temsilcisi Mustafa Tanerde eşlik etti. 'ZöhreKaragızı' lakabıyla Azerbaycan'da şiirler yazan ZöhreMehemmedova'nın 4 tane şiir kitabı bulunmakta. Önümüzdeki günlerde 5'incişiir kitabının çıkacağını söyleyen ZöhreMehemmedova Fethiye'deki misafirperverlik ve yakın ilgiden dolayı çok teşekkür etti.

  • 830
Azerbaycanlı Ünlü Şair FETAV'ı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Azerbaycan’da isminin duyulduğunu söyleyen ZöhreMehemmedova “Türkiye ve Azerbaycan kardeş ülkelerdir. Kültürümüz ve geleneklerimiz başta olmak üzere birçok ortak değerimiz var. Amacımız bu kültür ziyaretlerini arttırıp, bu kardeşliği gelecek nesillere taşımaktır. Fethiyeartık Azerbaycan’da tanınan ve Azerbaycanlı şair ve yazarların ziyaret ettiği şehirlerden birisi haline gelmiştir” dedi. Doğal güzellikleri ve misafirperverliği ile Fethiye’nin çok güzel bir şehir olduğunu söyleyen ZöhreMehemmedova “Her yıl Türkiye’ye gelmekteyim. Kültür ziyaretleri yapmaktayım. Geçen yaz Alaçatı’yı ziyaret ettim. Bu yaz da Fethiye’ye geldim. Fethiye’ye gelmeden önce FETAV Kültür Komisyonu üyesi şair ve yazar Azerbaycan Medeni Alakalar kuruluşu Türkiye Temsilcisi Mustafa Taner ile irtibata geçtim. Bana yardımcı oldu. İki kızım ile birlikte geldim. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“38 yılı okul öğretmenliği olmak üzere 48 yıldır Azerbaycan’da eğitimcilik yaptığını ifade eden ZöhreMehemmedova, “Emekliyim ve şu anda Azerbaycan’da bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticiliğini yapmaktayım. 3 tane kızım ve 4 tane de torunum var. 4 tane şiir kitabım var, 5’incisi de çıkmak üzere. Fetav’ı ziyaret ettim. Fethiyeli yazar ve şairlerle tanıştım. Benimle yakından ilgilendiler. Kısmet olursa 14 Ağustos’a kadar Fethiye’de kalacağım. İlgi ve alakadan dolayı Mustafa Taner’e, Fetav yetkililerine ve gazetenize çok teşekkür ederim” dedi.

FETAV Kültür Komisyonu üyesi şair ve yazar Azerbaycan Medeni Alakalar kuruluşu Türkiye temsilcisi Mustafa Taner’de konuşmasında “Azerbaycan ve Fethiye ile bir kültür köprüsü kurduk.  İnşallah ileride bu tür ziyaretlerimiz karşılıklı olarak artacaktır. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme