'ARTIK KADINLAR OLARAK AYAKLANACAK HALE GELDİK'

Türk Kadınlar Birliği Fethiye şubesi başkanı Zeynep Tuncel, 'İstanbul'da 5 yaşındaki bir kız çocuğuna yapılan cinsel saldırı haberi hepimiz çok derinden üzmüştür. Birilerinin bu işe dur demesi gerekiyor. Artık kadınlar olarak ayaklanacak hale geldik' dedi.

  • 2162
'ARTIK KADINLAR OLARAK AYAKLANACAK HALE GELDİK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kadınlar Birliği Fethiye şubesi tarafından kahvaltı etkinliği düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu kahvaltı etkinliğine; Türk Kadınlar Birliği Fethiye şubesi yönetimi ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, CHP Fethiye Kadın kolları yönetimi, İYİ Parti Fethiye Belediye başkan adayı Nagihan Bulut ve davetliler katıldılar. Etkinlikte; dernek üyeliğinde 20.  yılını dolduran Zehra Bağlan’a teşekkür plaketi, uzun yıllardır burs desteğinde bulunan Aynur Menteş ve Sermin Göloğlu ile katkıları ve desteklerinden dolayı Deniz Kader Şarlak’a teşekkür belgeleri törenle verildi.

Reis kafe ve restoranda düzenlenen kahvaltı etkinliğinde konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Fethiye şubesi başkanı Zeynep Tuncel “Türk Kadınlar Birliği Türkiye’nin ve aynı zamanda Fethiye’nin en eski ve ilk sivil toplum kuruluşu olmaktadır. 13 Nisan 1924 yılında kurulan Türk Kadınlar Birliği 95 yaşındadır. Bu etkinliğimizi kuruluş yıldönümümüzü ve anneler gününü kutlamak amacıyla düzenledik.  Anneler günü Ramazan ayına denk geldiği için anneler günü etkinliğimizi de bu gün gerçekleştirmekteyiz. Fakat içimiz buruk. Çünkü; kadınlar ve kız çocuklarına  yönelik şiddet ve cinsel taciz olayları her geçen gün artmaktadır. Kadınlarımız ve kızlarımız cinsel saldırıya ve şiddete uğruyor ve hayatlarını kaybetmektedirler. Bu olaylar duracağına maalesef ki; her geçen gün artmaktadır. Son olarak İstanbul’da 5 yaşındaki bir kız çocuğuna yapılan cinsel saldırı haberi hepimiz çok derinden üzmüştür. Birilerinin bu işe dur demesi gerekiyor. Artık kadınlar olarak ayaklanacak hale geldik” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Fethiye şubesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Zeynep Tuncel “Derneğimizde 20 yılını dolduran üyemiz Sayın Zehra Bağlan’ı teşekkür plaketi ile onurlandırıyoruz. Kendisine çok teşekkür ederiz.  Vermiş olduğu burslarla derneğimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Aynur Menteş ile Sermin Göloğlu’na teşekkür belgelerini takdim ediyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Vermiş olduğu desteklerle  ve katkılarla bizlere güç veren Kadın meclisi başkanımız ve akademisyen  Deniz Kader Şarlak’a da teşekkür belgesi veriyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme