ARKADAŞLARI, ''ONU UNUTMAYACAĞIZ''

Yakalandığı kan kanseri (lösemi) rahatsızlığını atlatamayan ve hayatını kaybeden Saliha Nazlı'nın arkadaşları,''Onu unutmayacağız.'' ifadelerini kullandılar.

  • 3288
ARKADAŞLARI, ''ONU UNUTMAYACAĞIZ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yakalandığı kan kanseri (lösemi) rahatsızlığını atlatamayan ve 18 yaşında Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fethiye Belediye Fen Lisesi 11/B sınıfı öğrencisi Salih Nazlı'nın arkadaşları,''Onu unutmayacağız.'' ifadelerini kullandılar.

2015-2016 eğitim öğretim yılında Fethiye Belediye Fen Lisesi sınavını kazanıp eğitim öğretime başlayan hemen her yılında okul 1.'si olan Saliha Nazlı, 10'ncu sınıfta yakalandığı amansız hastalık üzerine önce Ege Üniversitesinde ardından Antalya'da çeşitli hastanelerde tedavi gördü. 2016-2017 eğitim öğretim yılında küçük kardeşinden ilik nakli yapılan Saliha Nazlı, iyileşme sürecine girdi. Kendini derslerine adarken, hemen her branştabaşarısından söz ettirmeye başladı. Ancak yeniden nükseden rahatsızlık üzerine Muğla'daki ailesinin yanında kalarak evinde eğitim öğretimini sürdürdü. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sağladığı öğretmenler Saliha Nazlı'ya evinde eğitim verdi. Geçtiğimiz günlerde yeniden rahatsızlanan ve kaldırıldığı Antalya'daki özel hastanede hayatını kaybeden Saliha Nazlı Muğla'da Ortaköy mezarlığında toprağa verildi. Fethiye Belediye Fen Lisesindeki sınıf arkadaşları Saliha Nazlı'nın sırasına çiçeklerini bırakırken, onun fotoğraflarını da koyup ''Seni unutmayacağız'' diye yazdılar.
Okul Müdürü Ramazan Sertkaya, sınıfındaki arkadaşlarını teskin ederek, ''Hep beraber onu unutmayacağız. O çok çalışkan, hemen her branştabaşarılıydı. Okulumuza 2015-2016 döneminde geldi. Elim rahatsızlık onu genç yaşta aldı. Dualar edeceğiz ve unutmayacağız'' dedi. Sertkaya, ''Saliha Nazlı 11. sınıfların bu dönem birincisi durumundadır. Öğrencimizin gelişimine bakarsak 2015-2016 eğitim öğretim yılında okulumuza gelmiştir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında rahatsızlanmıştır. 10 sınıfta rahatsızlanarak Ege üniversitesinde lösemi teşhisi konmuştur. Lösemi kırmızı kemik iliğinden aşırı akyuvar üretilmesi sonucu oluşan bir kanser türüdür. Bununla ilgili uzun süreç tedavi süreci gerekmektedir. Bununla ilgili velisi Ege üniversitesine başvurmuş tedavisi sürmüştür. Küçük kardeşinden ilik alınarak ilik nakli yapılmıştır. İlik nakli yapıldıktan sonra başarı sağlanmıştır. Daha sonra evine gelmiştir. Muğla Ortaköy de evinde kalmıştır. Bu tedavi sürecine devam etmiştir. Eğitim öğretimi aksamasın diye İl milli eğitim müdürlüğümüz öğretmen görevlendirmesi yapmıştır. Öğretmenler eğitim öğretimi aksatmadan devam ettirmiştir. Yazılıları, sınavları burada yapılmıştır. Çok başarılı, azimli bir öğrenciydi. Öğrencimiz her dalda başarılıydı. Müzik de Sanat da Matematik de ve Fen bilimlerinde nadir rastlanan öğrencilerimizden birisiydi. Çok başarılı olduğunu gördük. Aynı zamanda edebiyat yönünde yazarlığı da vardı. Yüreklerin Fısıltısı adlı dergide yazmıştır. Bayrağımızdan, vatanımızdan söz etmiştir. Bayrağımızın şehitlerimizin kanından olduğunu söylemiştir. Bu bayrağımızın kanında babasının da kanı olduğunu söylemiştir. Bayrağını babasından emanet aldığını söylemektedir. Şehadet Şerbetinden içtiğini dile getirmiştir. Ben gerçekten çok duygulandım, hem inançlı hem başarılı hem de bayrağını, vatanını, milletini saygılı bir öğrenci yetiştirmekten okul olarak gurur duyuyoruz. Velilerimizin de böyle çocukları yetiştirdikleri için gurur duyuyorum. Ailesine ve kalanlara başsağlığı diliyorum'' ifadelerini kullandı.
Arkadaşlarından Ekin Kabasarı, ''Onu çok özleyeceğiz, unutmayacağız. Rahatsızlandıktan sonra yine iyileşme sürecine girmişti. Bizler ve kendisi çok sevindi. Özellikle LÖSEV'Eteşekkür ediyor, LÖSEV için çalışacağını belirtiyordu. O çok çalışkan bir arkadaşımızdı.Mücadele etmeyi seviyordu.Böyle olacağını düşünmemiştik. Geçen sene ziyaret etmiştik. Çok umutluydu'' dedi.

Resim öğretmeni Fatma Dilek Yüksel, ''Matematikten edebiyata, resimden diğer bütün derslere kadar çok başarılı bir öğrencimizdi. Çok çalışkandı. Her görevi üstlenmek isterdi. Okul 1.'mizdi. Onu kaybetmenin acısını yaşıyoruz'' dedi.
Okul Müdür Yardımcısı Havva Bulut Özmen ise ''Yatılı bir öğrencimizdi. Oradan da tanıyorum. Çok başarılıydı. Acımız büyük. Çok üzgünüm atölye de çok güzel günlerimiz geçti, çok güzel çalıştık. Her alanda iyi bir öğrenciydi. Acımız çok büyük'' diye konuştu. Özmen, ''Çok çalışkan bir çocuktu. Sürekli çalışırdı. Arkadaşlarıyla çok iyi geçinirdi. Arkadaş çevresi çok güzeldi. Birbirlerini çok güzel destekliyorlardı. 10. sınıfın sonunda lösemi olunca bizden ayrıldı. Ama biz kendisinden kopmadık. Bir şekilde iletişimi devam ettirmeye çalıştık. Öğrencimizi çok seviyorduk. Böyle olmasını istemezdik, çok üzgünüz'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme