Antalya ve Muğla Ortaklaşa Yaptı

Seydikemer İlçesi'ne bağlı Korubükü Mahallesi ile Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kınık Mahallesi'ni birbirine bağlayan Korubükü Köprüsü yeniden hizmette

  • 1861
Antalya ve Muğla Ortaklaşa Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer İlçesi'ne bağlı Korubükü Mahallesi ile Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kınık Mahallesi'ni birbirine bağlayan Korubükü Köprüsü sel felaketi nedeniyle yıkılmıştı. Muğla-Antalya arasında, yaklaşık 50 metre uzunluğundaki Korubükü Köprüsü Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Seydikemer ve Kaş Belediyelerinin ortak katkılarıyla yapılıp törenle hizmete girdi.

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer başta olmak üzere, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

'VATANDAŞ İLE GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAK''

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''bu köprüleri yapıyor iken hep maksadımız vatandaş ile gönül köprüleri kurmaktır. Bugün burada sıradan bir köprü açılışında değiliz. Çünkü Eşen çayının iki tarafında Muğla ve Antalya, Seydikemer ve Kaş sadece komşuluk ilişkisi değil aynı zamanda gönül köprüleri oluşturmak suretiyle buradayız'' dedi.

''İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BERABER OLMAMIZ''

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün 102 metre uzunluğunda 12 metre genişliğindeki yeni köprünün ihtiyaç duyulan birlik beraberliği de ortaya koyduğunu söyledi. 

''TRAFİK YOĞUNLUĞUMUZ ARTMAKTADIR''

Muğla Valisi Esengül Civelek de turizme de hizmet eden köprünün trafik yoğunluğunun artışına en iyi şekilde cevap vereceğini söyledi. Civelek; ''Bu köprü Antalya ve Muğla arasında var olan gönül köprülerini güçlendirecek, pekiştirecek. dedi.

KEMAL SUNAL FİLMİNİ HATIRLATTI

Törende yapılan konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yöneticileri Muğla Valisi Esengül Civelek ile birlikte köprünün her iki tarafından ortaya doğru yürüyerek açılış noktasına geldiler. Bu anda hemen herkes Kemal Sunal'ın Tosun Paşa filmindeki Tellioğulları ile Seferoğulları buluşmasını hatırladı. Yeni yapılan köprünün açılışı alkışlar arasında kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme