'ANLAM VEREMİYORUZ!'

Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Aydın Bölge Sorumlusu Ethem Şahinoğlu, CHP Muğla İl Başkanlığı'nın yarın düzenleyeceği bildirilen 96. yıl kutlama programına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bu dönemde Aleviler'in Kerbela şehitleri için yasta olduklarını kaydeden Şahinoğlu, 'Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Teşkilatı'nın bu dönemde yemekli bir eğlence düzenlemesine Alevi kurumları olarak anlam veremiyoruz' ifadelerini kullandı.

  • 857
'ANLAM VEREMİYORUZ!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu hakkında açıklamada bulunan Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Aydın Bölge Sorumlusu Ethem Şahinoğlu, “CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından Salı günü  saat 20.00’de partinin 96. yaşının kutlanacağı dayanışma ve beraberlik yemeği düzenleneceği kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bilindiği gibi 31 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında Aleviler, mazlum ile zalimin kavgasında hakka yürüyen Kerbela şehitleri için yas tutmaktadırlar. Bu dönemde Aleviler eğlence içerikli hiçbir faaliyette bulunmazlar, canlı ve canlıya dair hiçbir ürün tüketmezler. Hiçbir canlıya zarar vermemeye özellikler dikkat ederler, ağaç bile kesmezler, durumu uygun olanlar gün içerisinde oruç tutar gerekirse su yerine bulanık su da denilen hoşaf suyu vb. içerler. Bir insanın en yakınını kaybettiği zaman nasıl bir yas halinde ise o şekilde davranışlarını yansıtırlar ve öyle yaşarlar. Alevilerin buradan bir cennet beklentileri yoktur ve diğer inançlara da bu inancı dikte etme dertleri de yoktur. Kendisi gibi inanmayan düşünmeyenlere kızmazlar. Muharrem ayında içki içenlere, eğlence yapanlara gücenmezler” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Şahinoğlu, “Kerbela’nın acısını yüreğinde hissedip yasını yaklaşık 14 asırdır tutan Aleviler, daha sayısız katliamlara da aynı gözle ve duyguyla bakmaktadır. Kaldı ki bu katliamların çoğunda oransal olarak alevi inancına sahip canların fazla olduğu da bir gerçektir. Aleviler aynı zamanda tüm duyarlılığı ile öldürülen, tacize, tecavüze ve şiddete maruz kalmış çocuklarımıza, kadınlarımıza, yanan ormanlarımıza ve içerisinde yok edilen binlerce hayvana kurda kuşa böceğe, katledilen doğamıza, kurumuş çoraklaşmış topraklarımıza, kirletilen sularımıza da sahip çıkmaktadır. Alevilerin durumu içinde bulunduğumuz günlerde özellikle yukarıda açıkladığımız gibi bu durum tüm kamuoyu tarafından açık ve net biçimde bilinmekteyken; Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Teşkilatı’nın bu dönemde yemekli bir eğlence düzenlemesine Alevi kurumları olarak anlam veremiyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Bakmadan Geçme