AMAZON'UN KURUCUSUNUN MEGA YATI, FETHİYE'DE

Yaklaşık 1 aydan bu yana Muğla sahillerinde olan dünyanın en büyük mega yatlarından 'Flying Fox', Fethiye'ye demir attı. İçinde dünyanın en zengin 21 yolcusunun bulunduğu 136 metrelik mega yattaki 57 personel arasında 20'ye yakın kadın personel yer alıyor. Bu kadın personeller Fethiye iskelesinde ismi sır gibi saklanan bir müşteriyi topluca uğurlarken, gemiye 1 milyon TL'lik yakıtın yanı sıra 100 bin TL'lik balık ve deniz ürünü ile sebze meyve, kuru gıda ve temizlik maddeleri alındı.

  • 5503
AMAZON'UN KURUCUSUNUN MEGA YATI, FETHİYE'DE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en zengin iş adamlarından Amazon’un sahibi Jeff Bezos’un yatı ‘Flying Fox’ Fethiye'ye demir attı. Yaklaşık 20 gündür Muğla kıyılarında isimleri açıklanmayan dünyanın en zengin iş adamlarının yanı sıra sahibi Jeff Bezos'u da gezdirdiği ileri sürülen 'Flying Fox' sabah saatlerinde Fethiye körfezine girdi. Fethiye iskelesine yanaşan dünyanın 4. mega yatı 'Flying Fox' hem kumanya ve akaryakıt alırken, hem de mega yattan ismi açıklanmayan bir kişi uğurlandı. Dünyanın en zengin iş adamı olarak bilinen Amazon’un sahibi 55 yaşındaki Jeff Bezos’un süper lüks yatı Flying Fox, Göcek'ten sonra Fethiye limanına demir attı. Yattan önce 52 personelden kadınlar inip, sohbet etmeye başlarken, hemen hepsi aynı giysili ve mini etekli kadın personel yatta müşteri olduğu öne sürülen ve ismi öğrenilemeyen bir erkek kişiyi uğurladı. Bu kişi valizini kendisi taşırken, daha sonra mega yata yaklaşan araçlardan önce buzlanmış vaziyetteki iri levrek balıklarıyla 100 bin TL'lik deniz ürünü erkek personeller tarafından yata taşındı. Daha sonra bir başka araçtan domatesten patlıcana, maruldan değişik sebze ve meyvelere kadar sebze ve meyve ile kuru gıda ve temizlik maddeleri mega yata taşındı. Bu kumanyaların araçlardan indirilip mega yattan getirilen özel kasalara yüklenip, taşınma işlemi yaklaşık 1 saat sürdü. Istakoz balıkçılık yetkililerinden Emrah Namlı, balık ürünlerini Bodrum-Gümbet'ten getirdiğini belirterek; ''Dünyanın 4. büyük yatı olan Flying Fox'a 100 bin TL'lik sadece balık ve deniz ürünleri sattık. Daha çok iri levrek, ıstakoz, karides, kalamar ve değişik balık çeşitleri de verdik. Sebze ve meyve ile kuru gıda, temizlik maddeleri de satın aldılar'' ifadelerini kullandı. Mega yata 5 ayrı büyük tanker ile 1 milyon TL'lik akaryakıt da sağlanırken, yatın tekrar müşterileri ile birlikte Göcek'e dönecekleri öğrenildi. Mega yatın bir süre daha Göcek ve Fethiye çevresinde müşterilerini gezdireceği kaydedildi.

YATIN ÖZELLİKLERİ

Fethiye iskelesinde görüntülenen ‘Flying Fox’ isimli Amazon’un sahibine ait mega yatta ebeveyn banyolarının yanı sıra özel teras bölümü de mevcut.

Süper lüks yatın Muğla kıyılarından sonra yolculuğunun Süveyş Kanalı'nı takip ederek Mısır, Yemen ve Umman olduğu belirtildi. Almanya’da 2016 yılında inşa edilen ‘Flying Fox’ isimli süper lüks yat, 136 metre uzunluğunda, 22,5 metre genişliğinde ve 12 metrelik yüzme havuzuna sahip olurken mega yatta iki de helikopter pisti bulunuyor. 11’i VIP olmak üzere 36 kabinin bulunduğu yatta 21 misafir ve yaklaşık 57 mürettebat bulunuyor.

Bakmadan Geçme