ALİM KARACA -HERKESE EŞİT YAKLAŞACAĞIZ-

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Fethiye Belediye Başkanı seçilen Alim Karaca, 31 Mart Pazar günü seçimi kazanmasının ardından FRT TV'de Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Seçime Doğru programının konuğu olmuştu

  • 5574
ALİM KARACA -HERKESE EŞİT YAKLAŞACAĞIZ-
TAKİP ET Google News ile Takip Et

. Karaca, programda yaptığı açıklamada, “5 yıl boyunca Fethiye’de yaşayan kim olursa olsun, bana oy veren vermeyen, siyasi görüşü ne olursa olsun bu ekrandan ben söz vermek istiyorum. Ben herkese eşit bir şekilde hizmet yapmak istiyorum. Ve bunu da ispatlayacağım” dedi.

HERKESE EŞİT BİR ŞEKİLDE HİZMET YAPMAK İSTİYORUM

 Belediyede çalışan hiç kimsenin ekmek parasıyla oynamayacaklarının altını çizen  CHP Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bütün aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum çünkü biz Türkiye’de bir ilki yaşattık. Seçim kampanyası boyunca hiç kimse bir birine çamur atmadan, bir birimizi kırmadan seçim kampanyası yürüttük. Hedefimiz Fethiye’mize güzellikler katabilmek, buradaki insanların refahına, huzuruna katkı sağlayabilmek için Fethiye’mize yeni projelerimizle, nasıl daha önceki belediye başkanlarımız bu bölgemize güzel hizmetler yaptıysa, biz de oluşturduğumuz projeleri hayata geçirerekten Fethiye’mizin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Ve halkımızın tercihi bizlerden yana oldu. Onun için bize destek olan ve olmayan dostlarımıza teşekkür ederim. Onlara şunu ifade etmek istiyorum: Ben daha önce de belediye başkanlığı yaptım, bu konuyla ilgili deneyimimde var. 5 yıl boyunca Fethiye’de yaşayan kim olursa olsun, bana oy veren vermeyen, siyasi görüşü ne olursa olsun bu ekrandan ben söz vermek istiyorum. Ben herkese eşit bir şekilde hizmet yapmak istiyorum. Ve bunu da ispatlayacağım. Daha önceki belediye başkanlığı dönemimde bunu ispatlamıştım. Ve bu önümüzdeki dönem içerisinde de bütün farklı görüşteki dostlarımızla birlikte Fethiye’mize katkı sunmak istiyoruz. Ve buradaki projelerimizin içine onları da katarak Fethiye’mizi ortak bir akılla yönetmek istiyorum” dedi.

CHP’li bir vatandaşın FRT TV’nin muhabiri Sedat Ünal’a CHP’nin seçim kutlaması sırasında görevinin başında iken Ünal’ı sahneden atması sorusuna Alim Karaca, “Sedat’ı ben yıllardır tanıyorum. Bunun Sedat olması önemli değil. Hiçbir basın mensubuna, hiçbir vatandaşa karşı bu tür yapılan şiddeti ben asla ve asla kabul etmiyorum. Bunu yapan kişiyi kınıyorum” dedi.

VERİLEN GÖREVİ YAPAN HİÇBİR ARKADAŞIMIZIN BİZ EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ

Karaca, “Sayın Behçet Saatcı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Daha önceki belediye başkanlarımız da güzel hizmetler yaptı. Hepsine teşekkür ediyorum. İlçe seçim kurulu itirazları değerlendiriyor. 1 hafta sonra mazbatayı alırız diye düşünüyorum. Mazbatayı alarak önümüzdeki pazartesi de göreve başlarız. Biz göreve geldiğimiz zaman farklı algılar yaratıldı. Personelle ilgili bazı algılar yaratıldı. Ve defalarca gittik, personellerle toplantı yaptık. Belediye başkanı olduğum takdirde işçi ve personel arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum: Verilen görevi yapan hiçbir arkadaşımızın biz ekmeği ile oynamayız. Zaten bu konuda Genel Başkanımızın da söylemleri var. Biz bütün arkadaşlarımızla Fethiye Belediyemizi yönetmek istiyoruz. Devlet kurumlarında devamlılık esastır. Fethiye’de arkadaşlarla gerçekten güzel işler yapacağız. Ama A takımımı kendim kurmak isterim. Kendi ekibimizle çalışacağız ama bir tane personelin ekmeği ile oynamayacağız. Biz geldiğimiz zaman mahalle meclislerini kurmak istiyoruz. Kent Konseyini ben burada etkin bir hale getireceğim. Projelerimizi de o yönde hazırladık. Bütün STK’ların ve halkımızın talepleri doğrultusunda hepsini havuzda oluşturarak projeler hazırladık. İnsan odaklı projeler. Buradaki insanlar ve STK’lar ile birlikte biz Fethiye’yi ortak akılla yönetmek istiyoruz” dedi.

FETHİYE’DE FARKINDALIK YARATACAĞIM

Osman Gürün Bodrum, Marmaris, Yatağan’da CHP belediyelerinde bir fikir uyuşmazlığı, çatışma oldu. Kamuoyunda da Alim Karaca ve Osman Gürün çatışırsa hizmetler aksarsa diye bir algı oluştu sorusuna Karaca, “Osman bey ile benim hiçbir problemim olmaz. Benim iktidarla da problemim olmaz. Ben geçmişte belediye başkanlığı yapmış bir insanım. Merkezi hükümetten en fazla hibeleri alan Kumluova belediye başkanlığı dönemimde belediye başkanı benim. Benim bölgemde birçok iktidarın belediye başkanı vardı ama en çok hizmeti alan benim. Ben uyumlu bir insanım. Ben hiç kimse ile tartışmam, kavga etmem. Yerimi de bilirim. Onun için ben bölgemize gelen her bakanımızı karşılamışımdır. Başbakan geldiği zaman karşılamışımdır, cumhurbaşkanı geldiği zaman karşılamışımdır. Benim kimseyle husumetimi sorunum olmaz. Osman Gürün ile hiç olmaz. Geçmiş dönemdeki 3 belediye başkanımızın Osman Gürün ile çatışması şuradan kaynaklanıyordu: İlçe belediyelerinde inanılma büyük yetkiler vardı. Bu yetkiler maalesef Büyükşehir Yasası ile büyükşehire geçince bir problem doğdu ve buradaki liman, Karaçulha hali, ulaşım, itfaiye gibi birimler büyükşehire geçince Fethiye Belediyesi’nin yapabileceği şey çok sınırlı kaldı. Ama bu yasadan kaynaklanan bir şey. Ben Fethiye’yi Fethiye’den yöneteceğim. Asla ağlamam. Ben ağlamak için buraya gelmiyorum. Ben Muğla Büyükşehir Belediyesinden de bu bölgeye hizmet getireceğim merkezi hükümetten oluşturacağım projelerle hibe fonlarıyla Fethiye’de farkındalık yaratacağım. ” dedi.

BEN SAĞ GÖRÜŞLÜ VATANDAŞLARDAN DA OY ALIRIM

Behçet Saatcı’nın Osman Gürün ile fotoğraf çektirenler kaybedecektir sözü hatırlatılan Alim Karaca, “Behçet Bey siyaseti bilen biri. Kim ne derse desin usta siyasetçidir.  Ama biz herkesle görüntü veririz. Ben herkes barışık yaşayan bir insanım. 2 buçuk aydır seçim çalışması yürütüyorum. Bir kez olsun Ak Partinin adayı hakkında olumsuz bir söz söylediğimi duyamazsınız. Bizim meclis üyeleri arasında eski belediye başkanları olmayabilir. Ama bizim meclis üyelerine baktığımız zaman genç bir ekip kurduk. CHP’nin içinde siyaset kolay değildir. Meclis benden neden az oy aldı diyorsunuz. Ama ben bütün seçimlerimde şahsım olarak meclisten daha çok oy almışımdır. Çünkü ben hiçbir zaman partizanlık yapmayan bir insanım. Ben sağ görüşlü vatandaşlardan da oy alırım. Ben 24 bin oyu 40 bina çıkaracağım dediğimde bazı arkadaşlar bana inanmıyordu. Ama benimle seçim çalışması yapan arkadaşlar bir ay sonra beni haklı buldular”  diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme