Ak Parti'den Açıklama Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a iletildi ve...

  • 4441
Ak Parti'den Açıklama Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllardır gündemden düşmeyen Fethiye Körfezi için yeni bir açıklama geldi. Fethiye Ak Parti İlçe Başkanı iddialı açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, “Fethiye’nin benim çocukluğumdan beri dinlediğim 3 tane önemli hikayesi vardır. Bunlar; Göcek Tünelinin açılması, il olmak ve Fethiye Körfezinin temizliği. Çok şükür tüneli açtık. İl olma konusu kolay bir mevzu değil ama ilerde il olabilecek ilçeler arasında ilk beşte ve bu konuda da büyük çabalarımız var. Fethiye körfezinde 1980’li yıllarda çeşitli balık türleri bulunurken bugün hiçbirisi bulunmamaktadır. İskeleden denize atlanıp temiz temiz yüzülürken aradan geçen 35 yıl içerisinde bu özelliğini ve temizliğini kaybetti. Derelerden gelen atıkları ve alüvyonlarla körfezimizin dolduğunu ve kirlendiğini görmekteyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile bu konuyu paylaştık. Geçtiğimiz aylarda da körfezin temizliği ile ilgili önemli bir adım atıldı. 12 Nisan’da Ankara’da yapılan ihale ile Körfezin dip tarama temizliği ve 7 kilometrelik kıyı bandının düzenlemesi fizibilite ihalesi gerçekleşti. Sayın Bakanımıza bu konuyu ilettik ve Aralık ayına kadar bu fizibilite çalışmasının tamamlanmasını rica ettik. Hiç olmazsa önümüzdeki yeni dönemde körfezin temizliğinde yeni adımın atılması, bunun nasıl yapılacağı ile ilgili hazırlıkların yapılmasından sonraki körfez içerisinde 3-4 noktada sondaj, 1-15 noktada numune alınarak çalışmalar büyük ölçüde ilerlemiş durumda. Yıl sonunda bu çalışmalar hemen hemen rapor haline getirilip tamamlanacak. İhaleyi alan firma tarafından tamamlanacak. Ardından da körfezin temizliği için ilk adım atılacak. Bunun beraberinde körfezimiz temizlendikten sonra körfeze akan çok küçük çapta dahi olsa derelerin sularının ve oraya gelen alüvyonların hangi sebeple nasıl geldiği tespit edildi, biliniyor” diye konuştu.

Fethiye Körfezi temizlendikten sonra bölgenin çehresini, Batı Akdeniz’in incisi haline getirecek projeye imza atacağız. Tabiki kurvaziyer gemi limanının tesisinin yapılması içinde gerekli adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

İHALE İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ

Fethiye Körfezindeki kirlilikle ilgili yetkililer tarafından hazırlanan fizibilite raporu doğrultusunda  hareket edileceğini ifade eden Sarıhan, “Orada çok ciddi bir şekilde atık çıkacak. Ve bunun şehir içinden uzaklaştırılması lazım. Veya deniz içerisinden teknelerle götürülmesi lazım. Bunun bir daha geri dönmeyecek şekilde nasıl sağlanır rapor hazırlandıktan sonra körfezin ne kadar çamur miktarı olduğu ve nasıl temizleneceği firmalara sunulacak. Bu firmalarda buranın maliyetini hazırladıktan sonra ihale edilecek. Biz fizibilite raporu hazırlanmasından sonra bunun bir an önce ihale edilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Yorumlar 1
Aysenur kose 05 Eylül 2018 08:47

Bir sene once istanbuldan tasindik fakat istanbulda belediyenin.temizligine alismisken burda pislige sok olduk.belediye calismiyor copler tonlanmiyor calista.alt yapi cok kanalizasyon denize akiyor lutfen ak.parti bir el atsin istanbulda halic gibi bir yer girilebilicek kadar kadar temizlenmisken burada cennet gibi bir doga pislige birakilmasi insani.cok uzuyot

Bakmadan Geçme