Adrenalini Gönül Gözleriyle Hissettiler

Fethiye'ye tatile gelen İstanbul Bakırköy Görme Engelliler Spor ve Sanat Kulübü Üyelerinden beş görme engelli Babadağ'ın 1700 metrelik pistinde, Yamaç Paraşütü Pilotları ile birlikte Ölüdeniz Belceğiz'e gönül gözleriyle tandem (ikili) atlayış yaptı. Görme engelli 5 arkadaş gökyüzünde kuş gibi özgürce uçtuklarını ifade ettiler.

  • 871
Adrenalini Gönül Gözleriyle Hissettiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’ye tatile gelen İstanbul Bakırköy Görme Engelliler Spor ve Sanat Kulübü Üyelerinden beş görme engelli; Babadağ’ın 1700 metrelik pistinde, Yamaç Paraşütü Pilotları ile birlikte  Ölüdeniz Belceğiz’e gönül gözleriyle tandem (ikili) atlayış yaptı. Görme engelli 5 arkadaş gökyüzünde kuş gibi özgürce uçtuklarını ifade ettiler.

Fethiye’ye tatile gelen İstanbul Bakırköy Görme Engelliler Spor ve Sanat Kulübü Üyelerinden beş görme engelli Babadağ’ın 1700 metrelik pistinden Ölüdeniz Belceğiz’e gönül gözleriyle tandem (ikili) atlayış yaptı. İstanbul’da yaşayan ve Bakırköy Görme Engelliler Spor ve Sanat Kulübü Üyesi Şule Yazıcı (26), Yusuf Esin (26), Nazmi Köybaşı (28), Mehmet Şeker (22) ve Recep Selvi (27) Pioneertravel Yamaç Paraşütü Şirketine başvurarak tandem (ikili) uçuş yapmak istediklerini belirttiler. Yamaç paraşütü şirketinde görme engelli beş arkadaşa yamaç paraşütü ile uçuş yapma ön bilgileri verildi. Daha sonra Yamaç Paraşütü Pilotları Şahin Şık, Abu Alay, Onur Kaya, Yusuf Alay ve Ersin Tuğyen ile Babadağ’ın bin 700 metrelik pistine çıkıldı. Burada gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra görme engelli beş arkadaş tecrübeli pilotlarla birlikte Babadağ’dan başarılı bir şekilde uçuş yaptılar. Gökyüzünde yaklaşık 25-30 dakika kalan görme engellilere pilotlar gökyüzünü ve manzarayı anlatırlarken bazıları da yamaç paraşütünü kullanmaya çalıştı. Hayallerindeki uçuşu gerçekleştiren görme engelliler Ölüdeniz Belceğiz’e inişte de zorlanmadılar.

KUŞ GİBİ UÇTULAR

İlk kez yamaç paraşütüyle atlayan Yusuf Esin, “Arkadaşlarla İstanbul’dan geldik. Daha önce hiç uçmamıştım, ilk defa burada uçtum. Bir boşluğa atlıyorsun, dünya ile kopmuş gibisin, çıkmak istemiyorsun. Harika bir duyguydu. Ben yüzde 10 görüyorum. Yukarda mavinin ve yeşilin tonları birbirine karışıyor. Az bile görüyor olsam oradaki güzellikler gerçekten yaşanmaya değer. İmkan olsa tekrar uçmak isterim” dedi.

RÜZGARI HİSSETTİ

İstanbul’dan gelenŞule Yazıcı ise, “İlk defa uçtum. Paraşüt pilotu yukarda manzarayı anlattı. Göremesem de manzaranın güzelliğini hissettim. Rüzgarı hissettim. Yerde bastığımız gibi değil yukarda. Yukarda kendimi çok özgür hissettim. Paraşüt pilotu paraşütü nasıl kullanmam gerektiğini bana anlattı ve bende kullandım. Çok güzel bir duyguydu. Tekrar uçmak isterim” diye konuştu.

TEKRAR UÇMAK İSTERİM

Recep Selvi, “İstanbul’da milli eğitimde memurum. Aynı zamanda sporcuyum, futbol oynuyorum. Paraşütle uçmak çok güzel bir duyguydu. Genelde lunapark maceralarımız oldu. Ama ilk defa paraşütle uçtum. Hayalini bile kuramadığım bir şey gerçek oldu. Çok az bir görüşüm var. Onun sayesinde yukardan denizi görebildim. Kıyıları, dağların, binaların siluetlerini fark ettim. En güzel boşlukta olup rüzgarı hissetmek. Kuşlar gibi özgürsün. Hiçbir korku yok, endişe edecek bir şey yok. Bütün korkular sen uçarken onlarda uçup gidiyormuş. Tekrar uçmak tabiki isterim” dedi.

HEYECAN DUYDUM

Hiç korkmadığını ifade eden Nazmi Köybaşı, “İlk defa uçtum. Çok güzel bir duyguydu. Adrenalin yüklüydü. Anlatmaya kelimeler yetmez. Kuşlar gibi özgür hissettim. Uçmadan önce heyecanlıydım ama havalandıktan sonra o heyecan da geçti” dedi.

AKROBASİ BİLE YAPTILAR

Pilot Onur Kaya, “Ben düz uçuş olacak diye bekledim. İlk başta manzarayı anlattım ve daha sonra akrobasi yapalım mı diye sordum ve akrobasi yaptık. Daha sonra yere inene kadar akrobasi hareketleri yaptık. Kendisi çok cesaretli. Geldikleri için ben de çok mutlu oldum. Güzel duygular yaşattık kendilerine, ben de çok keyif aldım” dedi.

ONLAR BİZDEN DAHA İYİ GÖRÜYORLAR

Pilot Abu Alay, “Ben biraz korkmasını bekliyordum ama arkadaşımız gayet sakindi. Kalkar kalkmaz bana bulutların arasında mıyız diye sordu.  Beni şaşırttı. Biz onlar gibi göremiyoruz. Onlar bizden daha iyi görüyorlar” dedi.

 

Bakmadan Geçme