Adem Kazan O Albümde Yer Aldı

Anadolu'dan Mezopotamya'ya, Kafkaslar'dan Rumeli'ye kadar geçmişten günümüze kadar gelen en güzel türkülerin yer aldığı 'Bize Kalan Miras' albümünde 'Deniz Üstü Köpürür' türküsüyle yer alan Fethiyeli sanatçı Adem Kazan, bu albümde yer almaktan gurur duyduğunu söyledi.

  • 3422
Adem Kazan O Albümde Yer Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu’dan Mezopotamya’ya, Kafkaslar’dan Rumeli’ye kadar geçmişten günümüze kadar gelen en güzel türkülerin yer aldığı ‘Bize Kalan Miras’ albümünde ‘Deniz Üstü Köpürür’ türküsüyle yer alan Fethiyeli sanatçı Adem Kazan, bu albümde yer almaktan gurur duyduğunu söyledi.

Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Volkan Kaplan tarafından yaklaşık 2 ay önce çıkarılan "Bize Kalan Miras" albümü kısa sürede büyük beğeni topladı. Halk Müziğine katkı sunmak amacıyla çıkarılan, bir birinden değerli 30 sanatçının yer aldığı albüm, günümüz popüler kültürünün için de yok olmaya yüz tutmuş türkülere bir nefes oldu. Erdal Erzincan, Hüseyin Turan, Sebahat Akkiraz, İlkay Akkaya gibi değerli sanatçıların yer aldığı albümde ‘Deniz Üstü Köpürür’ türküsünü seslendiren Fethiyeli sanatçı Adem Kazan, ‘Bize Kalan Miras’ albümünün hak ettiği değeri görmesini istedi.

Adem Kazan, “Elimizde yaklaşık 1 yıllık bir çalışma sonucunda Volkan Kaplan prodüksiyon imzalı, içinde 30 sanatçının seslendirdiği 30 parçalık bir karma albüm var. Bu albüm 17 Ağustos’ta bütün dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldı. Bu albümde Ege ve Akdeniz’in sanatçısı olarak Muğla Ula yöresine ait ‘Deniz Üstü Köpürür’ türküsünü seslendirdim” dedi.

Son zamanlarda çıkan birçok albüm projesinin ticari ve popüler kaygılarla çıktığına dikkat çeken Adem Kazan, “Bu proje bu kaygılardan tamamen arındırılmış, tamamen kültür odaklı halk müziğini en iyi şekilde icra edip, güncel bir şekilde insanlara, topluma sunma amacı gütmüş çok kaliteli bir albüm.  Bu albümde yer almakta mutluluk ve gurur duyuyorum. Albüm içerisinde gerek bölgesel gerek ulusal ve zaman zaman uluslararası projelerde yer almış, birbirinden değerli projeyi bu albüm projesinde yayınlamamız mümkündür. Erdal Erzincan, Hüseyin Turan, Sebahat Akkiraz, İlkay Akkaya, Nida Ateş gibi halk müziğine ciddi emekler vermiş, çok değerli ve usta isimler Volkan Kaplan prodüksiyonun bu yapmış olduğu özel ve istisna çalışmadan dolayı kendisine çok teşekkür ederim. Volkan Kaplan da halk müziğinin çok değerli isimlerinden. Benim ilk ‘Sürmelim’ albümümü de Volkan Kaplan prodüksiyon ile yapmıştık. Bu çalışmanın arşivlik bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sanat severlerin, albüm sevenlerin arşivinde mutlaka yer alması gerekiyor.  30 ayrı eser, 30 ayrı sanatçı… Bu projede bıkmadan dinlenebilecek güzel bir repertuar, güzel bir kayıt gerçekleştirilmiş. Umarım hak ettiği değeri görür. Bu projede yer alan bir birinden değerli ustalara da Fethiye’mizden sevgiler selamlar gönderiyorum. Volkan Kaplan prodüksiyona bir türkü sevdalısı olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme