'Açık Kapı' Hizmete Girdi

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Açık Kapı Projesi' kapsamında Fethiye Kaymakamlığı'nda oluşturulan 'Açık Kapı Milletin Kapısı' bürosu hizmete girdi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, kaymakamlıktaki açılışta yaptığı konuşmada, büroya vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını iletebileceklerini belirtti.

  • 1515
'Açık Kapı' Hizmete Girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılması maksadıyla İçişleri Bakanlığınca uygulamaya koyulan "Açık Kapı" projesi kapsamında Fethiye Kaymakamlığının giriş katında düzenleme yapılarak, "Açık Kapı Milletin Kapısı"  açıldı.

Uygulamaya konulan proje kapsamında Fethiye Kaymakamlığı Açık Kapı biriminde başvuruları almak üzere 3 personel görevlendirildi.

“Açık Kapı” birimi açılışında konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; “İç İşleri Bakanlığımızın öncülüğünde ve önderliğinde başlatılan Açık Kapı Projesi, vatandaşlarımızla en süt düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur” dedi.

“Açık Kapı Projesiyle vatandaşlarımızın kaymakamlıklara olan taleplerinin elektronik ortamda; kayıt, takip ve sonuçlandırma işlemleri gerçekleştirilmektedir” diyen Kaymakam Muzaffer Şahiner; Uygulama sayesinde vatandaşlarımız 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri talepleri doğrudan kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan açık kapı masalarına iletebilmektedirler. Talepler geliştirilen internet uygulaması mobil uygulamasıyla yapılabilmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadele amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’müz, Jandarma Genel Komutanlığımız ve Sahil güvenlik Komutanlığımızda toplanan veriler, belirlenen vaka durumlarına göre proje üzerinden raporlanmaktadır. 81 İl Valiliğimizde Ankara, İstanbul, İzmir illerinde toplamda 48 merkez ilçe kaymakamlığında tasarlanmış olan çalışma konseptine uygun olarak açık kapı birimleri oluşturulmuştur. Bunlardan bir tanesi de Fethiye ilçemiz seçilmiştir. Valiliklerimizde 5, kaymakamlıklarımızda 3 personel görevlendirilmiştir. Açık Kapı Birimleri yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte. Vatandaşlarımızı Müracaatınızdan dolayı Kaymakamlık olarak teşekkür ederiz bildirimi ile anında mesaj ile dönüş yapılmaktadır. 7 iş günü içerisinde talepler sonuçlandırılmaktadır. Vatandaş sürecin her aşamasını başvuru numarasını internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebilmektedir” diye konuştu.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Kaymakam Şahiner, “Bakanlığımızca 180 günlük eylem planı kapmasında devletimiz ile vatandaşımız arasında karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, başvuruların sonuçlandırma sürelerini hızlandırmak suretiyle hizmetlerde vatandaşımızın memnuniyetini arttırmak. Vatandaşımızın talep ve beklentilerini toplanması ve oluşturulacak politikalar esas olmak üzere sonlandırılmasını sağlamak. Yine kronikleşmiş sorunları çözümler üretebilmek amacıyla belli nüfusun üzerindeki ilçelerde Açık Kapı Projesi hayata geçirilmiştir” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme