52 YIL HİZMET VEREN CEZAEVİ BİNASI 1 GÜNDE YIKILDI

Fethiye'de 52 yıl önce yapılan cezaevi şehrin ortasında kalınca, insani yaşam koşulları da çağa göre uygun hale getirilemeyince bu cezaevi 4 yıl önce Seydikemer İlçesi'nde yaptırılan Eşen T tipi cezaevine taşınmıştı

  • 5662
52 YIL HİZMET VEREN CEZAEVİ BİNASI 1 GÜNDE YIKILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de 52 yıl önce yapılan cezaevi şehrin ortasında kalınca, insani yaşam koşulları da çağa göre uygun hale getirilemeyince bu cezaevi 4 yıl önce Seydikemer İlçesi'nde yaptırılan Eşen T tipi cezaevine taşınmıştı. Cezaevi daha sonra denetimli serbestlik bürosu olarak hizmet vermişti. Denetimli serbestlik Müdürlüğünün de yeni bir binaya taşınması ile metruk halde bulunan yılların cezaevi, tamamen yıkıldı. Bu cezaevinin yerine Fethiye ek adliye binasının yapılacağı öğrenildi.

Fethiye'nin Taşyaka Mahallesinde 1962 yılında yapılan 4 bin 307 metrekare alandaki Fethiye Kapalı Cezaevi şehir merkezinde kalması, insani yaşam koşullarının çağdaş koşullara dönüştürülememesi, hükümlüye Rehabilitasyon açısından geri kalması, kapasitenin de yetersiz kalması nedeniyle 4 yıl önce Seydikemer İlçesi'nde yaptırılan Eşen T tipi cezaevine taşınmıştı. Hükümlülerin topluma kazandırma eğitimlerinin verilmesinde sıkıntıların yaşanması üzerine 2011 yılında Seydikemer İlçesi Eşen Mahallesinde bini kapalı 300'ü açık olmak üzere T tipi Kapalı Cezaevi inşaatına başlanmış, inşaatın tamamlanmasının ardından Fethiye'nin merkezinde kalan cezaevi bir günde mahkum ve tutuklularıyla birlikte yeni T Tipi Cezaevine nakledilmişti. Cezaevindeki mahkum ve tutukluların yeni cezaevine sevk işlemi için Fethiye Jandarması ile Emniyet Müdürlüğü seferber olmuştu. Sabah erken saatlerden itibaren 5 ring aracının yanı sıra cezaevi ve jandarma araçları 3 ayrı seferle mahkum ve tutukluları yeni cezaevine taşımıştı. Mahkum ve tutukluların cezaevine taşınma işlemi sırasında cezaevi önündeki Baha Şıkman Caddesi Trafik ekipleri tarafından geçici olarak trafiğe kapatılmış, onlarca mahkum ve tutukluların cezaevinden araçlarla çıkışını mahalle sakinleri büyük bir ilgi ile izlemişti.


Tam 56 yıl önce yaptırılan 52 yılı cezaevi, 4 yılı denetimli serbestlik Müdürlüğü olarak hizmet veren Fethiye Kapalı cezaevinde Fethiye ve Seydikemer'de yaşanan pek çok cinayet olayının sanıkları ile yine pek çok değişik suçlardaki tutuklu ve yükümlüler kalmıştı. Taşyaka Mahallesi'nde tam yerleşim alanı içerisinde kalması nedeniyle zaman zaman sorunların yaşandığı cezaevi 4 yıl önce Seydikemer İlçesi Eşen Mahallesinde yaptırılan yeni T tipi cezaevine taşınırken, mevcut cezaevi binası iş makineleri tarafından hemen 1 günde yerle bir oldu. Tam 52 yıl cezaevi olarak kullanılan kader mahkumlarının kaldığı cezaevi yerle bir olurken, çevredeki vatandaşlar da bu anı yine ilgi ile izlediler. Yıkılan cezaevinin yerine 3 bin 876 metrekarelik alanda 3 katlı ek adliye binasının yapılacağı öğrenildi. İmar düzenlemesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulduğu öğrenilen Fethiye ek adliye binası tamamlandığında hukuk, asliye, kadastro mahkemeleri ile şu anda kiralık binada hizmet veren İcra Müdürlüğünün bu yeni yapılacak adliye binasına taşınacağı öğrenildi. 2 yıl içerisinde tamamlanması beklenen ek Fethiye adliye binasının yapımı ve projesi ile ilgili olarak Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, yakından ilgileniyor.
 

Bakmadan Geçme