4 BİN 648 İMZAYI TBMM'YE GÖNDERDİLER

Fethiye'de toplanan 4 bin 648 imza TBMM'ye gönderdiler.

  • 1106
4 BİN 648 İMZAYI TBMM'YE GÖNDERDİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayvan Eğitim Destek Derneği (HAYED), hayvanlara yapılan her türlü şiddet, işkence ve eziyetlerin cezasız kalmaması için topladıkları 4 bin 648 imzayı TBMM’ye gönderdi.

Son yıllarda özellikle sokak hayvanları başta olmak üzere hayvanlara yapılan her türlü şiddet, işkence  ve eziyetler her geçen gün artmakta. Ülkemizin birçok yerinde gerçekleşen bu olayları önlemek amacıyla hazırlanan hayvan koruma yasasının yürürlüğe girmesi için ilçemizde faaliyet gösteren Hayvan Eğitim Destek Derneği (HAYED) geçtiğimiz aylarda bir imza kampanyası başlatmıştı. Toplanan 4 bin 648Hayvan Koruma Yasasının yürürlüğe girmesi amacıyla TBMM başkanlığına gönderildi. HAYED başkanı Gökçen Gökmen Bayram PTT Fethiye şubesi önünde gazetecilere basın açıklaması yaptı.

HAYED başkanı Gökçen Gökmen Bayram, “TBMM’ye göndermiş olduğumuz dilekçe ve imzaların takipçisi bundan sonra Muğla Milletvekilleri olacaktır” dedi. 

Gökçen Gökmen Bayram, “Bugün bildiğiniz gibi 4 Ekim hayvanları koruma günü. Öncelikle Fethiye deki her insanın ve hayvanın hayvanlar gününü kutluyorum. Bu özel günde daha önce yapmış olduğumuz imza kampanyasının 4 bin 648 adet ıslak imzasını beklettik ve HAYED olarak bu özel günde göndermek istedik. TBMM’de ki tüm milletvekillerinin de 4 Ekim hayvanlar gününü kutluyoruz. Ben ön yazımızı okumak istiyorum; HAYED derneği ile başlattığımız imza kampanyası ile toplanan 4648 adet ıslak imzayı 5199 sayılı hayvan koruma kanununun 2014 yılında hazırlanan ekteki yeni taslağının en kısa zamanda onaylanması için gönderiyoruz. Muğla ilinin Fethiye ilçesinde topladığımız bu imzaların durumunun aciliyetini hatırlatmak hayvana karşı artarak devam eden suçların toplumun küçük bir kesiminden örnekleme yaparak. Halk üzerinde yarattığı etkiyi ve onları nasıl ele geçirdiğini, artık cezasız kalan suçlar için tahammülün kalmadığını göstermek amacıyla bilgilerinize arz ederiz” dedi.

Bakmadan Geçme