21. Yörük Türkmen Şenliği Cuma başlıyor

Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Kültür Derneği tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Seydikemer Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Şenliği 2 Ağustos Cuma günü başlıyor. 3 Ağustos Cumartesi günü sona erecek organizasyonda konserlerin yanı sıra çeşitli gösteriler de sunulacak.

  • 1802
21. Yörük Türkmen Şenliği Cuma başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Boğalar Şölen Alanı’nda gerçekleştirilecek etkinlikte Özbekistan, Kırım, Kerkük, Nogay, Kosova, Bosna ve Türkmenistan gelen ekiplerde, yöresel halk oyunları gösterilerini sunacak. Cuma Namazı sonrası Oğuz Duası ile açılışı yapılacak olan 21. Uluslararası Seydikemer Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Şenliği’nde 24 Oğuz boyu tamgası Türk Bayrağı ile göndere çekilecek. Misafir ülke ve Yörük folklor ekiplerinin gösterileri, yöresel ses ve söz sanatçılarının konserleri, Yörük çocuk oyunları ve Selçuklu okçuları ok talimi gösterileri yer alacak.

 

Şölenin ikinci ve son gününde yine gün boyunca yöresel halk oyunları, Yörük sokak oyunları, uçurtma şenliği, mahalli sanatçı konserleri ve konuk ülke gösterileri yer alacak. Yörük göçü ve Yörük gelin alma canlandırmasının ardından protokol konuşmalarına geçilecek. TRT’nin canlı yayında tüm dünyaya aktaracağı programın akşam bölümünde  Türk Halk Müziği sanatçıları Ali Tunç, Ömer Çandır, Neslihan Yılmaz, İsmail Uzunoğlu ve Fatma Nur Göçmez sevilen türküleri seslendirecekler.  

 

Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Kültür Derneği Başkanı ve 24. Dönem Muğla Milletvekili Ali Boğa yaptığı açıklamada, “Uluslararası Seydikemer Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Şenliği’nin bu yıl 21’incisini düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı bu organizasyonumuza davet ediyorum. Türk Dünyası’ndan misafirimiz olacak sanatçı ve ekiplerimiz şenliğimize ayrı bir renk katacaktır” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme