19 YAŞINDAKİ İNGİLİZ KIZI FETHİYE'DE MÜSLÜMAN OLDU

Yaklaşık 2 yıl önce Fethiye-Ölüdeniz'e tatile gelen İngiliz kızı tanıştığı bar sahibi ile arkadaş olduktan sonra evlenmeye karar verince İslamiyet'i araştırdı

  • 3562
19 YAŞINDAKİ İNGİLİZ KIZI FETHİYE'DE MÜSLÜMAN OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 2 yıl önce Fethiye-Ölüdeniz'e tatile gelen İngiliz kızı tanıştığı bar sahibi ile arkadaş olduktan sonra evlenmeye karar verince İslamiyet'i araştırdı. Düğün tarihi belirlendikten sonra hak dini olan Müslümanlığa geçme kararı alan 19 yaşındaki İngiliz kızı nişanlısıyla Fethiye Müftülüğüne giderek Hak dini İslamiyet'e geçti. Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman ve din görevlilerinin huzurunda kelime-i şahadet getiren 19 yaşındaki İngiliz Abbey Loise Sharpe, Ebru ismini aldı.
Fethiye-Ölüdeniz'e 2 yıl önce tatile gelen İngiliz kızı Abbey Loise Sharpe, bar sahibi İsmail Tekin ile tanışıp arkadaş oldu. Bu arkadaşlık aşka dönüşünce çift, evlenmeye karar verdi. 19 yaşındaki İngiliz Abbey Loise Sharpe, İslamiyet'i araştırmaya başladı. İnternetten İslamiyet'i araştırdıktan sonra eşinin ablası ile de konuşup hak dini İslamiyet'i tercih etti. Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman'a başvuran çift, ihtida töreninin ardından kelime-i şahadet getirip İslamiyet'i seçti. Törenin ardından Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman, ihtida belgesi ile birlikte genç kıza Kuran-ı Kerim ve İslamiyet'i anlatan kitaplar hediye etti. Yapılan araştırmada 19 yaşındaki İngiliz Abbey Loise Sharpe'nin en genç İslamiyet'i tercih eden yabancı uyruklu vatandaş olduğu öğrenildi. Ebru ismini alan Abbey Loise Sharpe ile nişanlısı İsmail Tekin Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman'ı bu hafta yapılacak düğün törenine davet ettiler.
''ÇOK MUTLUYUZ''
İsmail Tekin; ''2 yıl önce tatile gelen Abbey ile arkadaş olduk. Evlenmeye karar verdik. O İslamiyet'e geçeceğini söyleyince Fethiye Müftülüğüne başvurduk. Şimdi düğün törenimiz var. Düğünden önce İslamiyet'i tercih ettiği için çok mutluyuz'' dedi.

''YENİ ZELANDA'DAKİ SALDIRIYI KINIYORUM''
Abbey Loise Sharpe ise ''Ebru ismini kullanacağım. Çok mutluyum. İslamiyet'i internetten araştırdım. Eşimin ablasından da öğrendim. Müslüman olmaya karar verince kelime-i şahadet getirdim. Çok mutluyum'' dedi. Yeni Zelanda'da bir camiye yapılan saldırıda 50 Müslüman'ın öldürülmesini kınadığını da ifade eden Abbey Loise Sharpe, ''İslamiyet barış dinidir. Olayı şiddetle kınıyorum'' ifadelerini kullandı.
''ALLAH SAYILARINI ARTTIRSIN''

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman ise çifte ömür boyu mutluluk dileyip; ''Müslümanlığı tercih edenlerin sayısını Allah arttırsın'' dedi. ''Törende Kuran-ı Kerim okunup İslam dininin nasıl bir din olduğunu kardeşimize anlattık'' diyen Uzunharman, ''Hz. Muhammed'in son Peygamber, Kuran-ı Kerim'in son kitap, İslam dininin barış ve Hak dini olduğunu anlattık. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim hayırlı evlatlar versin. Düğünleri de varmış'' diye konuştu.
Fethiye'de geçtiğimiz günlerde Üzümlü Mahallesinde yaşayan 72 yaşındaki İngiliz uyruklu Clif Peter Barber'da Müslüman olmuştu.

 

Bakmadan Geçme