100'ÜNCÜ YIL COŞKUYLA KUTLANACAK

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'de de '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl dönümü coşkuyla kutlanacak.

  • 722
100'ÜNCÜ YIL COŞKUYLA KUTLANACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmaları, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla ’19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' ile Gençlik Haftası 15-21 Mayıs 2019 tarihleri arasında çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacaktır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 19 Mayıs Pazar günü sabah saat 09.30’da Boğaziçi Restoran önünden Beşkaza Meydanına kadar Gençlik Yürüyüşü düzenlenecek. Saat 10.00’da Beşkaza Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Saat 10.30’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde kutlama töreni yapılacak.  Günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasının ardından şiirler okunacak. Çeşitli okulların halk oyunları ekibinin de Halk oyunları gösterileri de yapacağı kutlama programında spor gösterileri de yapılacak.

VALİ CİVELEK KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

Muğla Valisi Esengül Civelek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Civelek şu ifadeleri kullandı: “Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi, kurtuluş meşalesinin Samsun’dan ateşlenerek, Anadolu’nun her köşesine yayıldığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan sürecin de başladığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençlerine armağan etmesi son derece anlamlı ve gençlere duyulan güvenin de simgesidir.

Sevgili Gençler; Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi ve teminatı sizlersiniz. Bu aziz vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun bilinciyle milletimize, devletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara taşımanın gayreti ve çabası içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Bakmadan Geçme