'SOL YANIM' FETHİYE'DE ÇEKİLİYOR

Yönetmenliğini yurtdışında yaşayan İsmail Karakuyu, 2. yönetmenliğini eşi Zeliha Karakuyu'nun yaptığı 'Sol yanım' isimli sinema filmi, Fethiye'de çekiliyor.

  • 20497
'SOL YANIM' FETHİYE'DE ÇEKİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gurbetçi yönetmen İsmail Karakuyu, Saklambaç ve Çılgın Kolej filmlerinin ardından 3. sinema filmi olan 'Sol Yanım' isimli filmi Fethiye'de çekiyor. Fethiye'nin tarihi ve turistik bölgelerinde çekilmeye başlanan filmin ilk sahneleri, Fethiye'deki Ford Helvacıoğlundaçekilmeye başlandı. Ford Helvacıoğlu'nun servis bölümünde 2 günden bu yana devam eden çekimler, çevredeki vatandaşlar tarafından da ilgi ile izleniyor. Sinema filminde Toygun Ateş, Muhammed Demirel, Baybars Erdemci gibi isimlerin yer alacağı öğrenildi. Türkiye'de ilk kez ArrıSignature lenslerle çekimi yapılmaya başlanan sinema filminin bir dramatik aşk filmi olduğu ifade edildi. Yaklaşık 4 haftada tamamlanması planlanan ve yüzde 90'ının Fethiye'de çekileceği bildirilen filmin Türkiye'nin yanı sıra İngiltere ve Fransa'da da gösterime sokulacağı belirtildi. Yönetmen İsmail Karakuyu filmde Toygun Ateş, Muhammed Demirel ve Baybars Erdemci'nin rol aldığını, ayrıca önemli isimlerin de önümüzdeki 1-2 gün içinde film setinde yer alacaklarını ifade etti. Karakuyu, ''Film, bir aşk hikayesi ama bu aşk dramatik bir aşk. Çok değişik bir hikaye. Bu benim 3. filmim ve ilk yönetmenliğini yaptığım filmim'' diye konuştu.

İsmail Karakuyu, ''Fransa’dan geliyorum. 26 yıldır orada yaşadım. Türkiye’de Fethiye ilçesinde sinema filmi için start verdik. Oldukça güzel gidiyor şimdilik. Ekip çok iyi, Fethiye halkı çok güzel bizleri çok güzel ağırladılar. Burada genel olarak güzel bir atmosfer var. Gayet memnunuz. Hikayemiz aşk hikayesi biraz farklı şeyler katmak istedik. Aşk hikayesinde bazı durumlar oluyor. Biz onlardan kaçmak istedik. Biraz felsefe var normal şartlarda kavuşma mutsuz bitiyor. Ama biz onları farklı şekilde kavuşturduk. Olayın farklı bir felsefesi var. İzleyince görürsünüz. Biz mutlu, mutsuz şekilde yorum yapmak istemiyoruz. Kadroda Toygun Ateş, Baybars Erdemir ve birkaç isim daha, sürpriz isimlerde olacak. Filmin yüzde 90 Fethiye’de çekilecek. Birkaç tarihi şeyler görmek içinde Seydikemer’e bağlı Saklıkent’i filme aldık. Filmde genellikle Fethiye’yi tanıyoruz. Bol bol tarihi yerler ve güzel yerleri de göstermeyi çalışıyoruz. Filmimiz Fransa’da, İngiltere de yayınlanacak. Ali Farabi Oscar ödüllü görüntü yönetmeniz var. Fethiye’nin tanıtımı için çok katkısı olacağını düşünüyorum'' dedi.

2. yönetmen Zeliha Karakuyu da film çekimlerinin yaklaşık 4 haftayı bulabileceğini ve Fethiye'nin tarihi ve turistik yerlerinin de bu filmde tanıtılacağını ifade etti. Zeliha Karakuyu, '' Biz 3 hafta set planlıyoruz ama bazen uzayan setler olabiliyor. Kendimize 3 haftalık bir çekim süreci belirledik. Dileriz çekim sürecini zamanı aşmadan bitireceğiz. Fethiye’de 3-4 hafta bir çekim sürecimiz olacak. Fethiye Belediyesinin bizden görmesini istediği eserleri, doğal yerleri koruma altında ki yerlerde çekimler yapılacak. Fethiye Belediyenin istediği doğrultuda bir çekim gerçekleştirmek istiyoruz. Uzun bir drama filmi ama genel olarak Fethiye’nin tanımı gibi düşünebiliriz. Diliyorum ki Fethiye Belediyesi için bir yapı taşı bırakırız. Çekimlere başladık burada bir kaza meydana geldi bir çekici ile motosiklet kaza yaptı. Ben paramedic mezunu olduğum için müdahale etme gereği duydum. Biz çekimi bırakıp yaralıya müdahale etmeye gittik. Solunum yolu tamamen kapanmıştı. Elimizde ki imkanlarla burada arkadaşlarımız kaşık ne buldularsa getirdiler. Kaşıkla solunum yolunu açtık. Ambulansta ki arkadaşlarla beraber müdahaleyi devam ettirdik. Biz gittiğimiz de nabız yoktu. Monitöre bağladığımızda nabız vardı. Yaralının durumu biraz ağır diliyorum ki faydalı bir şeyler yapmışızdır. İnşallah en kısa zamanda iyi olur'' ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme