-FETHİYE'Yİ AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIZ-

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda muhtarların sorunlarını dinlerken, gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Gökcan ve İl Başkanı Mete Fethiye'yi yerel seçimde Ak belediyecilik ile tanıştıracaklarını söylediler.

  • 1585
-FETHİYE'Yİ AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIZ-
TAKİP ET Google News ile Takip Et


AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda muhtarların sorunlarını dinlerken, gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Gökcan ve İl Başkanı Mete; Fethiye'yi yerel seçimde Ak belediyecilik ile tanıştıracaklarını söylediler.

Fethiye'nin 41 mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda muhtarlar bir birsöz alarak sorunlarını  aktardılar. Daha çok yol, su ve elektrik problemlerinin öne çıktığı muhtarlarla yapılan toplantıda Fethiye'nin ilk yerel seçimde Ak belediyecilikle tanışacağı vurgulandı. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete muhtarların sorunlarını dinlerken "Var olan sorunlar genelde belediyelerin yetkisi alanında olan yol, su ve asfalt gibi sorunlar. 6 ay gibi kısa bir süre kaldı, biz bu sorunları çözeriz" dedi. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise "Bu dönem Fethiye'de yerel seçimlerde iddialıyız ve Fethiye Belediye Başkanlığını alacağız. İşi erbabına bıraksınlar" derken; İlçe Başkanı Kadir Sarıhan da ''Amacımız sorunları takip edip, çözmek. Görüyoruz ki Ak Parti iktidarı olarak hemen pek çok sorunu çözmüşüz. Yerel yönetimlerin çözmesi gereken sorunları da ilk seçimde Belediye Başkanlığını da kazanıp çözeceğiz'' ifadelerini kullandı.

''CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNEM VERİYOR''

İlçe Başkanı Kadir Sarıhan; "Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile başlayan yeni dönemde vekillerimiz görevlerine başladı. Bugün vekilimiz Yelda Erol Gökcanve İl Başkanımız Kadem Mete Bey'in katılımı ile siz 41 mahalle muhtarlarımızın sorunlarını dinlemek görüş alışverişinde bulunmak için toplandık. Hükümet olarak bizim yapabileceklerimizi karşılıklı görüşmek için buradayız. Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza ne kadar önem verdiğine ve yerinden yönetimin ne kadar önemli olduğuna sizler şahitsiniz. Dönem dönem Cumhurbaşkanlığı külliyesinde muhtarlarımız, Cumhurbaşkanımız tarafından ağırlanmaktadır.  Bugün burada amacımız sorunları takip etmek ve sizlerin sorunlarını dinlemek ve çözmektir'' dedi.


''TEPEDEN İNME ADAY OLMAYACAK''

İl Başkanı Kadem Mete ise muhtarların sorunlarını dinlediklerini ve yerel yönetimlerin yapması gereken hizmetleri ilk yerel seçimleri kazanıp ardından Ak Partili belediyecilikle tanıştıracaklarını ifade ederek, ''Sorunları Ak Partili başkanlar çözecek'' dedi. Mete; yerel seçimlerde aday tespitinin nasıl olacağı şeklindeki soruya''Özellikle basında isimleri söylenen kişilerin henüz bizimle istişarede bulunmadıklarını söylemek isterim. Değişik ilçelerde farklı isimler ortaya atılıyor. Bunu bazen siz saygı değer basın mensupları bir nabız yoklama amacıyla yapıyorsunuz. Veya bazı kişiler kendi reklamını yapmak üzere isimlerini ortaya atıyorlar. Hatta anket yaptırıyorlar. Bizim şu anda böyle bir çalışmamız yok, herhangi bir kişiyle bir anketimiz yok. İl tanışma toplantısında şöyle bir cümle kullanmıştım; bizim hiç kimseye hiçbir kişiye hiçbir ilçede söz vermişliğimiz yok. Hiçbir kişiye ön yargımızda yok. Biz bu süreci belki ilk defa bir gerçek anlamda halkın ve teşkilatın isteği doğrultusunda, arzuları doğrultusunda yürüteceğiz. Kendilerini kendi yerlerini sağlama almak amacıyla bugüne kadar AK Parti’yi bir basamak olarak kullananlara bu fırsatı bu defa vermeyeceğiz. Biz kendi içimizde bu göreve, görevi en iyi yapabilecek olan halkın takdirini alabilecek olan arkadaşlarımızı bulup çıkaracağız. Biz tepeden inme adaylar tespit etmeyeceğiz. Başka yerlerde başka alanlarda olup da her defasında aslında bak beni çok istiyorlar da ama ben gitmiyorum modunda olan insanlarla da bir işimiz yok. Biz kendi işimizi, kendi göbeğimizi keseceğiz ve inanıyorum ki; Muğla Fethiye’de AK Partililerin kendi isteklerini alabilecek. AK Partili bir arkadaşımızla da bu yarışı kazanacağız. Bugün muhtarlarımızı dinlediğimizde bizim hükümet olarak çözebileceğimiz sorunlar var. Meselamahalle içindeki düzenleme gibi, bu sorunlar tabi bizim yetkimiz içinde değil. İlçe Belediyelerin veya Büyükşehir Belediyesinin çözmek zorunda olduğu sorunlar bunlarla da karşılaşıyoruz. Onları da çözmek üzere inanıyorum ki önümüzdeki dönemde yine dinleyen ve artık yetkiyi almış olarak bizler inşallah bu sorunları çözeceğiz'' diye konuştu.

''YEREL SEÇİMDE DE İDDİALIYIZ''

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da yerel seçimde iddialı olduklarını belirterek; ''24 Haziran seçimlerinin hemen ardından biliyorsunuz. Ankara’da yoğun bir gündem vardı. Yemin töreniyle başladı ve hemen ardından meclis çalıştı, ilk çalışmamızı yaptık, bedelli askerlik yasasını çıkarttık. OHAL kalkmasıyla birlikte uyum yasaları ve sağlık çalışanlarının yıpranma payı ile ilgili mecliste yasama faaliyetlerimiz oldu, ardından meclis tatile girdi. Biliyorsunuz; 1 Ekim Pazartesi’den itibaren meclisimiz tekrar açılacak. Ve mecliste de yoğun bir gündem bizi bekliyor 5-6-7 Ekim tarihlerinde Kızılcahamam’da sayın Cumhurbaşkanımız, bakan yardımcılarımız, milletvekillerimiz ile birlikte bir kampımız olacak. Bu sene Kızılcahamam’da düzenleniyor aslında, orada bir yerel seçimle ilgili kendi içimizde de sayın Cumhurbaşkanlığımız başkanlığında bir toplantı gerçekleşmiş olacak. Biz bunun öncesinde ilçelerimizde özellikle Ankara’ya gitmeden önce muhtarlarımızı dinlemek istedik. Muhtarlarımızla görüşüp, dinleyip yerinde soruları alıp, çözebildiğimizi alıp çözüp çözemeyeceğiz konuları da Ankara’da bakanlarımızla görüşüp inşallah çözülmesiyle ilgili elimizden ne geliyorsa yapacağız'' dedi.


''FETHİYE, AK BELEDİYE OLACAK''

Gökcan, ''Tabi Fethiye bizim için önemli bir yer, önemli bir bölge.seçim döneminde de özellikle söylemiştim Fethiye’nin öneminden bahsetmiştim. Bu dönem başkanımın da söylediği gibi inşallah iddialıyız, yerel seçimde de iddialıyız. Allah izniyle biz Fethiye Belediyesini alacağız. Bugün muhtarlarımızla konuştuğumuzda da bir çok konunun aslında yerelde belediye ve Muğla Büyükşehir Belediyesiyle çözülmesi gereken çok basit bazı konuları bile çözülmediğini görüyoruz. O yüzden işi erbabına bıraksınlar diyoruz. İnşallah, Fethiye’yi AK Partili belediyecilerle tanıştıracağız'' diye konuştu.

 

 

Bakmadan Geçme