''BU KADAR BORÇLA DEVREDEMEZSİNİZ''

Fethiyespor eski futbolcu, yönetici ve başkanlarından Esat Bakırcı, başlıktaki cümleyi kullanarak Ferizcan yönetimine çağrıda bulundu.

  • 5586
''BU KADAR BORÇLA DEVREDEMEZSİNİZ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 yıl boyunca 2. ligde tutunan Fethiyespor'un küme düşmesi eski futbolcu, yönetici ve başkanlarını da derin üzüntüye boğdu. Fethiyespor eski futbolcusu, yöneticisi ve başkanlarından Esat Bakırcı, Fethiyespor'un yaklaşık 10 milyon borcu bulunduğunu, ortada başkan ve yöneticinin olmadığını, başkan Ferizcan'ın yöneticilerini, arkadaşlarını bu yola baş koyduklarını toplayıp borcu en aza 2 milyon TL'ye kadar getirmesini istedi. Bakırcı, ''Kongrede 'Fethiyespor'a parayı nasıl bulacaksınız?' diye sorduğumuzda dedi ki, ''Biz de Ferizcan'ız, buluruz'' demişti. Sen de Ferizcan isen bu borcu temizleyin. Namusunuzla, şerefinizle bu borcu temizleyin. Bu borcun altında Fethiye halkının doğmamış çocuğunun parası var. Fethiyespor'un geleceğini körelttiniz. Fethiyespor'un geleceğine dinamit attınız. Hangi arkadaş ve kafayla gittiyseniz onları toplayın. Fethiyespor'un borçlarını temizleyin. Fethiyespor'un borcu sizin borcunuz. Bu takımı siz bu hale getirdiniz. Alnınız ak yaşamak istiyorsanız, bu borcu gidin temizleyin. Evinizi mi satacaksınız? Satın. Arabanı sattın, ne olacak? Fethiyespor'un 10 milyon TL'ye yakın borcu var. Çoğu hemen ödenmesi gereken borç. Sporcular ile nasıl anlaşacaksanız, nasıl helalleşecekseniz, gelin hepsiyle helalleşip ödeyin. Bu kulübün üzerine atmayın. Gidişat hiç de hoş değil. Bu borçları az önce de söylediğim gibi asgariye indirecekler. 2 milyon TL'ye kadar indirecekler'' dedi.

FRT Televizyonunda Spor Saati programında Erdoğan Cankuş'a açıklamalarda bulunan Fethiyespor eski başkanlarından Esat Bakırcı, Fethiyespor'un küme düşmesinin yanı sıra içinde bulunduğu borç durumunu ve kulübün ne hallere geldiği konusunda değerlendirmelerde bulundu.
''ADAYLIĞIM TOPLANTIDA OLMUŞTU''
2 yıl önceki kongre öncesini hatırlatan Esat Bakırcı, ''Ben Belediye Başkanımızın başkanları topladığı toplantıda adaylık bende kaldı. Ben o zaman kendim adayım demedim. Belediye Başkanlığı önderliğinde eski Fethiyesporlu başkanlarıyla yapılan toplantıda adaylığım söz konusu oldu'' dedi.

''ÜYE SAYISI 150'Yİ GEÇMEZ''
Hayatını Fethiyespor'a verenlerden biri olan Bakırcı, ''Bu kulübe yeni yeni üyeler yapılarak kötülük edildi. 2 yıl öncesini hatırlayın. Fethiyespor üyesi 150'yi geçmez. Aidatını ödeyen yine 150'yi bulmaz. Fethiyespor'u almak için o dönemde Burdur'daki insanı bile üye yaptılar. Bugün 650-700'e yakın üyesi var. Yazık, yazık...Oraya başkan olmak için seçim kazanmak için bu yapılırsa, sonuç bu olur. Fethiyespor'un rengini, sahasını bilmeyenleri üye yaparak kulübün geleceğini mahvettiler. Küme düşürdüler. Küme düşebilirsin ama bu kadar borçla devredemezsiniz. Taraftarlar beni hep kurtarıcı olarak gördüler. Onlara hiç yanlışım olmadı. Hayatımda yönetim istifa diye yaşamadım. Futbolculara da öyle'' dedi.
''FUTBOLCULARIN AH'I VAR''

Bakırcı, ''Mustafa Ferizcan ve arkadaşları Fethiyespor'un köküne dinamit koydular. Fethiyespor'u ligde tutmak için dinamitleri ayrıştırmak çok zordu. Neden mi? Bir yönetim kurulu vardır. Haftada bir kararları alırsın. Hiç karar almamışlar. 30 futbolcuyu bunlar gönderdiler ve tehditle gönderdiler. Anlaşmanı bitir, alacağından vazgeç dediler. O çocukların, o futbolcuların ahı var ahı! Ardından bir yıl geçti. Arkadaşları 13 kişi bu başkanla olmaz dediler. Deklare yayınladılar. O yönetimin yüzde 80'i bu Mustafa Ferizcan yapamaz demesine rağmen yine Başkan yaptılar. Bunun başarılı olması mümkün müydü? Değildi'' dedi.
 

''LEVENT ERİŞ, EN SON GELECEK HOCAYDI''
Fethiyespor eski başkanlarından Esat Bakırcı, ''Hoca getirdiler. Tüm itirazlarıma rağmen Levent Eriş'i takımın başına getirdiler. Levent Eriş, Fethiyespor'a en son gelecek hocaydı. Yanlış yaptılar. Futbolculara yapılan pazarlıklara bakıyorum. 2,5-3 milyon TL futbolculara ödenmesi gereken net borç var. Bir işi kendi işin gibi yapmazsan, bu hallere düşersin. Sen veremeyeceğin paraları 500-600 bin TL verirsen bunu ödemek tabi ki zor olur. Bakın, bir şey daha söyleyeyim. İç tüzüğü federasyona göndermemişler. Futbolculara bir ceza uygulayamıyorsunuz. Futbolcuya çalışana teslim olmuşlar. İnanın, Fethiyespor'un en kara dönemidir, Ferizcan dönemi...'' ifadelerini kullandı.

''BAKIRCI'NIN HAYATINDA PARA YOKTUR''
Bakırcı, ''Sosyal medyada bir kişi yazmış. Ben kongrede Esat Bakırcı eşittir Fethiyespor dedim. Esat Bakırcı'nın hayatında para yoktur. Ben orada para demedim. 200 çalışanımla ağabey kardeş gibiyiz. Patronluk yapmam. Esat Bakırcı eşittir para demedim. Benden daha büyük bir Fethiyesporlu bilmiyorum. Esat Bakırcı eşittir Fethiyespor. Ben hep bu tabiri kullandım. Fethiyespor döneminde 10-12 sene çocuklarımla bir kahvaltı bile yapmadım. Hep Fethiyespor'da lacivert beyazlı Fethiyespor'un başarılı olması için çaba gösterdim. Hayatımda Fethiyespor adına verdiğim sözden dönmedim'' dedi.

''BENİ FETHİYESPOR İLE GÖMÜN DİYOR''
Esat Bakırcı, ''Ferizcan'ın futbol bilgisi boş. Yapamayacağınız şeylerin sözünü vermeyeceksiniz. 2 kongrede de neler yapacaklardı? Hep anlattı. Hangisini yaptı? Fethiyespor'u küme düşürdü. Fethiyespor'da futbol oynarken o dönemde 2-2,5 milyon transfer ücreti veriliyordu. Benden o dönemde Ferizcan 2 misli para istedi. Şimdi çıkmış, bir de beni Fethiyespor ile gömün diyor. Bizde oynamadı, Isparta'ya gitti. Bizim verebilecek gücümüz olsa verirdik. Boş lafla Fethiyesporluluk olmaz. Fethiyespor'a 50 senemi verdim. Altay'dan, Gençler Birliği'nden, Beşiktaş'tan dostların yardımıyla küçük bütçelerle büyük paralar ödemeden futbolcu kazandırdım. O dönemde çok para ödeseydim, ben de aynı duruma düşerdim. Yalancı olurdum. Benden daha iyi yapabilenler mutlaka olacaktır. Onlara da inanmak lazım. Ancak Fethiyespor'u boşuna bu kadar borçlandırdılar ve küme düşürdüler. Yazıklar olsun...'' dedi.

''FERİZCAN'SAN BORCU TEMİZLE''
Bakırcı, ''Kongrede Fethiyespor için parayı nasıl bulacaksın diyenlere ''Biz de Ferizcan'ız buluruz demişti. Sen de Ferizcan isen parayı bul, bu borcu temizleyin. Namusunuzla, şerefinizle bu borcu temizleyin. Bunun altında Fethiye halkının doğmamış çocuğunun parası var. Fethiyespor'un geleceğini körelttiniz. Fethiyespor'un geleceğine dinamit attınız. Hangi arkadaş ve kafayla bu yola gittiyseniz lütfen, Fethiyespor'un borçlarını temizleyin. Fethiyespor'un borcu sizin borcunuz, siz bu hale getirdiniz. Bu takımı alnınız ak yaşamak istiyorsanız; bu borcu gidin, temizleyin. Evinizi mi satacaksınız? Arabanı satsan ne olacak? Ben bir arabayı sana vereyim. Fethiyespor'un 10 milyon TL'ye yakın borcu var. Ödenmesi gereken borç var. Sporcular ile nasıl anlaşacaksınız? Nasıl helalleşeceksiniz? Gelin, hepsiyle helalleşip, ödeyin. Bu kulübün üzerine borç atmayın. Gidişat hiç de hoş değil. Bu borçları asgariye indirecekler. 2 milyon TL'ye kadar bu borçları indirmeleri gerekiyor'' dedi.

''7-8 HAFTA ÖNCE ÇAĞRILSAK, KÜME DÜŞMEZDİK''
Bakırcı, son dönemde yaşananları özetlerken; ''Para verilmesi lazım dediler. Yine ben yaptım. Birkaç arkadaş daha yaptı. Daha fazlasını isteseler, fazlasını da verirdim. Bana yapılanlara göre Fethiye'nin 158 bin nüfusu var. En sonuncusu ben olmalıydım, yardımcı olan. Bana yapılanlardan dolayı 2 sene maçına gelmedim. 7-8 hafta önce çağrılsaydık, bugün bunlar yaşanmazdı. Küme düşerken, bir şeyi aşamadık. Menemen, Konya'da oyununu oynamadı. Ama buralara son maça kalmamalıydık. Mustafa Ferizcan ve kardeşinden başka kulüpte kimse yoktu. Mustafa Ferizcan ile yönetim arasında hiç bir şey kalmamış. İnanın, daha önceki haftalarda hep beraber el atılsaydı, bu takım küme düşmezdi'' dedi.
''PROFESYONEL TAKIMIN YAŞAMASI LAZIM''
Bakırcı, ''Fethiyespor'da Ferizcan döneminde en az 60 futbolcu geldi, gitti. Neyle gelip gidiyor? Kadro dışı bırakılan futbolcuların bırakılma durumu baştan sona hatalı. Fethiyespor'u küme düşürerek gömdüler. Yazıklar olsun diyorum. Kim bu arkadaşlara destek olduysa, destek olanlar gelsin, kulübün borcunu 2 milyona indirsinler, aldıkları gibi bıraksınlar. Bu dediğim olmazsa kimse bu kadar borca sahip çıkmaz. Belki Fethiye Belediyesi götürebilir. Fethiye'nin profesyonel takımının yaşaması lazım. 10-12 futbolcunun mukabelesi devam ediyor ancak sözleşmeleri 5,5 milyon TL. Çok üzgünüm. Ferizcan'ız biz, şampiyon yapacağız dediniz. Yaptınız mı? Düşürdünüz. Kulübü nasıl borca soktuysanız, şimdi borçları indirin. Fethiyespor yaşayacak. Fethiyespor'un hizmetindeyiz. Fethiyespor'a üye olup ilgisi olmayanlar lütfen istifa etsin. En son seçimde milleti uyuttular. Kulübü nasıl aldılarsa, o hale getirsinler. Ferizcan, bunun vebalini ödeyemez'' diye konuştu.

''FETHİYESPOR İÇİN BÜYÜK MÜCADELE VERDİK''
Konuşmasında Fethiyespor'da 15 yıla yakın futbol oynadığını, kulüpte genel kaptan olarak görev yaptığını ve Fethiyespor'u Muğla şampiyonu yaptıktan sonra Hüseyin Uysal başkanla birlikte 3. lige çıktıklarını hatırlatan Esat Bakırcı, ''Belediye Başkanları başkandı ama daha çok kulübü yani başkanlığı ben yaptım. İlk defa profesyonel ligde aylıklarını ben kendim ödedim. Futbolcuların o dönemde geçinebilmeleri için ellerimizden gelen gayreti gösterdik. Fethiyespor'a otopark gelirlerini sağlayabilmek için büyük mücadele verdik. Fethiyespor bugünlere kolay gelmedi. Hep eski başkanlar, eski yöneticiler fedakarca görev yapan futbolcularla bugünlere gelmişti. Ama sözümüzü dinlemediler. Uyarımızı dinlemediler. Ferizcan'ı göreve getirip, takımın 3. lige düşmesini sağladılar. Çok üzgünüm. Ciğerlerim kan ağlıyor. Fethiyesporluluk kolay bir şey değildir. Her zaman Fethiyespor'un hizmetkarlığını yaptım. Ama böylesine borç yükü hiç bir döneminde olmamıştır'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme